Foto: AFP/Scanpix
Trešdien norisinājās sociālās kustības "Latvija strādā" organizētā tiešsaistes karjeras diena, kurā 12 dažādi darba devēji interneta vietnē "Facebook" tiešraidē piedāvāja aizbraucējiem iespēju strādāt Latvijā.

Starp dalībniekiem bija tādi uzņēmumi kā "Tele2", aviokompānija "airBaltic, "Swedbank", kā arī biznesa pakalpojuma centrs "SEB Global Services". Pārstāvētie darba devēji piedāvāja vakances visdažādākajās jomās, sākot ar klientu konsultantu pozīcijām un kvalificētiem ražošanas darbiniekiem rūpnīcā līdz juristu, vīnziņu un pavāru pozīcijām.

Savukārt par darba iespējām reģionos vairāk pastāstīja lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" un stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" pārstāvji. Publisko sektoru pārstāvēja Valsts nekustamie īpašumi un Nacionālie bruņotie spēki.

Sociālā kustība "Latvija strādā" ir "Tele2" iniciatīva, kura aicina Latvijas darba devējus aktīvi iesaistīties remigrācijas veicināšanā. Katrs darba devējs, kas iesaistās kustībā, publiski apņemas atgriezt vismaz vienu aizbraukušo. Kustības mērķis ir ilgtermiņā Latvijā atgriezt vismaz 1000 darbinieku no vairāk nekā 170 000 Latvijas valstspiederīgo, kuri šobrīd strādā vai mācās ārzemēs. Šobrīd kustībā ir iesaistījušies jau 114 darba devēji no privātā un valsts sektora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!