Abas bankas 14.decembrī ir plānojušas akcionāru sapulces, kurās paredz pieņemt lēmumus apvienoties ar kādu no Latvijas komercbankām, taču šobrīd bankas neizpauž, ar kuru kredītiestādi apvienošanās iecerēta, jo gan "Latvijas Tirdzniecības banka", gan "Trasta komercbanka" ir parakstījušas vienošanos par informācijas konfidencialitāti.
Sarunā ar BNS "Latvijas Tirdzniecības bankas" prezidents Ivars Priedītis pastāstīja, ka 14.decembrī paredzēts sasaukt bankas akcionāru ārkārtas pilnsapulci, kurā varētu pieņemt "galīgos lēmumus" par bankas apvienošanos ar kādu no Latvijas komercbankām.

Viņš norādīja, ka "gads jau iet uz beigām un ap Ziemassvētkiem procesu vajadzētu pabeigt - vai mēs pievienosim, vai mūs pievienos, tas ir vēl atklāts jautājums".

Tāpat Priedītis atzina, ka "Latvijas Tirdzniecības banka" pēta arī iespēju palielināt pamatkapitālu, izlaižot jaunas emisijas akcijas.

Oktobra sākumā "Latvijas Tirdzniecības bankas" akcionāri nolēma palielināt bankas pamatkapitālu par 1,2 miljoniem latu - līdz 3,2 miljoniem latu. Bankas akcionāri nolēma kapitalizēt rezerves 150 tūkstošu latu apjomā un emitēt jaunas akcijas 1,05 miljonu latu apjomā.

Tāpat "Latvijas Tirdzniecības bankas" akcionāri oktobrī vienojās, ka "Latvijas Tirdzniecības banka" turpina arī pārrunas par iespējamo apvienošanos.

Pēc Priedīša teiktā, šobrīd tiekot pieļauts arī variants, ka banka palielinās pamatkapitālu un arī apvienosies.

Konkrētāku informāciju par bankas plāniem "Latvijas Tirdzniecības bankas" prezidents nesniedza, pamatojoties uz noslēgto vienošanos par informācijas konfidencialitāti.

"Trasta komercbankas" prezidents Gundars Grieza BNS pastāstīja, ka arī "Trasta komercbankas" akcionāru ārkārtas pilnsapulci paredzēts sasaukt 14.decembrī.

Pēc viņa teiktā, Čehijas kompānija "OFT Holdings" vilcinās ar sava pamatkapitāla palielināšanu, kas ir nepieciešams, lai varētu saņemt Latvijas Bankas atļauju būtiskas līdzdalības iegūšanai, tādēļ "Trasta komercbankai" ir jāmeklē alternatīvi varianti.

Grieza sacīja, ka banka šobrīd apskatot vairākas apvienošanās iespējas. Konkrētāk gan bankas prezidents neko nestāstīja, aizbildinoties ar noslēgto vienošanos par informācijas konfidencialitāti.

Oktobra vidū "Trasta komercbankas" akcionāri, pēc jau iepriekš panāktās principiālās vienošanās par "OFT Holding" līdzdalību "Trasta komercbankas" pamatkapitāla palielināšanā, bankas padomē ievēlēja papildu divus locekļus - abus Čehijas pārstāvjus - diplomētu matemātiķi Bohuslavu Sekerku un "OFT Holding" prezidentu Radimu Kiezleru.

Šā gada jūlija beigās "Trasta komercbankas" akcionāri parakstīja nodomu protokolu ar "OFT Holding" par ieguldījumiem bankas kapitālā, iegādājoties tās akcijas. Nodomu protokolā apstiprināta "OFT Holding" vēlme iegūt "Trasta komercbankas" septītā akciju laidiena 40 000 akciju divu miljonu latu apjomā.

Pēc aktīvu apjoma "Latvijas Tirdzniecības banka" oktobra beigās bija 21.lielākā Latvijas komercbanka, bet "Trasta komercbanka" - 22.lielākā Latvijas komercbanka.

Latvijas likumdošana noteic, ka jau no nākamā gada Latvijas komercbanku apmaksātajam pamatkapitāla ir jābūt ne mazākam par 5 miljoniem eiro (aptuveni trim miljoniem latu).

Šobrīd "Latvijas Tirdzniecības bankas" apmaksātais pamatkapitāls ir 2 miljoni latu, bet "Trasta komercbankas" - 2,924 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!