Foto: Publicitātes foto

Nebanku kreditētāja AS "DelfinGroup" pirms termiņa dzēsusi obligācijas piecu miljonu eiro vērtībā, lai turpinātu īstenot agrāk piesaistītā dārgākā finansējuma izmaksu optimizācijas programmu, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Obligācijas tika emitētas 2019.gadā un kupona likme bija 14%. Oktobra beigās "DelfinGroup" jau dzēsa 2016.gadā emitētās piecu miljonu eiro obligācijas, kuru kuponu likme arī bija 14%.

Agrākajos gados aizņemtā finansējuma dzēšanu "DelfinGroup" apņēmās veikt akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) prospektā, izmantojot IPO laikā piesaistīto finansējumu. 2021.gada 25.decembrī uzņēmums noslēgs iepriekšējos gados piesaistīto 13,5 miljonu eiro atmaksu un pārfinansēšanu.

"DelfinGroup" finanšu direktors Aldis Umblejs skaidro, ka iepriekšējos gados piesaistītā finansējuma procentu likmes pārsniedza 10%, bet šobrīd "DelfinGroup" var piesaistīt jaunu kapitālu jau ar daudz zemākām procentu likmēm.

Plānots, ka noslēdzoties piesaistītā kapitāla pārfinansēšanas programmai, kopējās finansējuma izmaksas 2022.gadā būtiski samazināsies. Agrāko saistību refinansēšanai "DelfinGroup" izmanto līdzekļus, kas iegūti IPO un jaunajās obligāciju emisijās, kā arī AS "Mintos" savstarpējo aizdevumu platformā.

Tā 2021.gada 27.decembrī tiks dzēstas 3,5 miljonu obligācijas, kuru kuponu likme ir 12%, savukārt tiks saglabātas šogad jūlijā emitētās piecu miljonu obligācijas, kuru kupona likme bija 9,75%. Tāpat jau ir sagatavots prospekts slēgtai 10 miljonu eiro obligāciju emisijai ar kupona likmi 8%. Arī "Mintos" savstarpējo aizdevumu platformā vidējā finansējuma likme šobrīd nepārsniedz 7%, jo "DelfinGroup" ir piešķirts viens no augstākajiem novērtējumiem starp platformas aizdevumu emitentiem.

"DelfinGroup" biržā "Nasdaq Riga" obligācijas emitē kopš 2014.gada. Pavisam šo septiņu gadu laikā uzņēmums ir emitējis obligācijas 27 miljonu eiro apmērā. Savukārt 14.oktobrī noslēdzās "DelfinGroup" IPO, kur piedalījās gandrīz 6000 investoru un izdevās piesaistīt vairāk nekā astoņus miljonus eiro. Akciju kotēšanu Baltijas Oficiālajā sarakstā "DelfinGroup" sāka 20.oktobrī.

"DelfinGroup" pamatkapitālu pašlaik veido 45 319 594 akcijas. Uzņēmuma akcionāri ir SIA "L24 Finance" (57,53%), kuras patiesie labuma guvēji ir Aigars un Linda Kesenfeldi, Agrim Evertovskim piederošās SIA "EC Finance" (18,81%) un SIA "AE Consulting" (8,83%), kā arī uzņēmuma vadības komanda (3,08%). 11,75% akciju atrodas brīvā publiskā apgrozībā "Nasdaq Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

"DelfinGroup" koncerna apgrozījums 2020.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 9%, sasniedzot 23,7 miljonus eiro, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 11,4% un bija 3,9 miljoni eiro.

Kompānija "DelfinGroup" reģistrēta 2009.gadā. Līdz 2012.gada jūnija beigām kompānija strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv", bet tad mainīja nosaukumu uz "ExpressCredit". Savukārt par "DelfinGroup" kompānija pārtapa 2020.gada februāra sākumā.

Uzņēmums strādā ar zīmoliem "Banknote" un "Vizia". Šā gada 30.jūnijā "DelfinGroup" kompānijām bija 92 filiāles 38 Latvijas pilsētās.

Pašlaik "DelfinGroup" obligācijas kotē "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!