Foto: Publicitātes attēli
Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā piektdien organizē šoruden lielāko konferenci par ES investīcijām Baltijā "Nauda un reformas: Eiropas investīciju nākamā paaudze". Pasākuma video tiešraidi var vērot portālā "Delfi".

Mērķis ir ienest jaunas vēsmas Baltijas jūras reģiona investīciju vidē 2021.-2027. gadu periodā. Konference identificēs svarīgākās strukturālās reformas, kas varētu palīdzēt attīstīt un modernizēt Baltijas valstu ekonomiku ar Kohēzijas politikas, InvestEU fonda, kapitāla tirgus un citu publisko un privāto investīciju palīdzību.

Konferencē piedalās tādi eksperti kā Eiropas Komisijas Reģionālās un pilsētvides politikas direktorāta ģenerāldirektors Marks Lemetrs, Eiropas Komisijas Ekonomikas un finanšu lietu direktorāta nodaļas vadītāja Anna Kšižanovska, "airBaltic" prezidents Martins Gauss, Eiropas Komisijas Finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāltirgus savienības direktorāta nodaļas vadītājs Jungs Duks Lihtenbergers, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas asociētais direktors ; Jaceks Kubass, domnīcas "Spatial Foresight" direktors Kajs Bēme.

Savukārt Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un ALTUM valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš debatēs par to, kas dod lielāku labumu attīstībai – granti vai finanšu instrumenti?

Konference notiks angļu valodā ar iespēju izvēlēties tiešraidi latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!