Foto: F64
Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un AS "Swedbank" trešdien organizē konferenci "Latvijas lielās pilsētas – valsts izaugsmes dzinējspēks".

Konferences mērķis ir diskusiju rezultātā apzināt iespējamos risinājumus Latvijas izaugsmes veicināšanai, balstoties uz pārliecību, ka valsts izaugsmes dzinējspēks ir Latvijas lielās pilsētas. Konferenci atklās Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Diskusijā ar politiķiem, sociālajiem partneriem, uzņēmējiem, nevalstiskajām organizācijām un ekspertiem tiks pārrunāta pilsētu kā sabiedroto loma Latvijas ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā, jo īpaši saistībā ar ES 2014.-2020.gada budžeta projektu un attīstībai pieejamajiem ES fondiem. Latvijas lielās pilsētas vēlas akcentēt nepieciešamību ievērot visas valsts teritorijas līdzsvarotu attīstību, paredzot atbalstu attīstības centriem, kā arī nozaru griezumā ņemt vērā teritoriālo dimensiju, skaidsro pasākuma organizētāji.

"Šobrīd, strauji mainīgajā pasaulē, ir nepieciešama pārdomāta virzība uz valsts izaugsmi. Virzībai jābūt orientētai uz izpratni, ka valsts attīstība jābalsta uz gudru, ilgtspējīgu un iekļaujošu izaugsmi, kuras pamatā ir stipras pilsētas. Konferencē esam aicinājuši nozares pārstāvjus izteikt savu viedokli par Latvijas izaugsmes mērķiem un nākotnes izaicinājumiem, lai kopējā diskusijā vienotos par racionālākajiem scenārijiem valsts izaugsmes veicināšanā," skaidro LLPA padomnieks Māris Kučinskis.

"Eiropas Komisijas ieskatā ir svarīgi ne tikai runāt par to, cik daudz Latvija saņems nākamajā ES budžetā, bet arī godīgi izvērtēt, cik kvalitatīvi nauda tikusi ieguldīta līdz šim," uzsver Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Konferences diskusijā – "Latvijas izaugsmes mērķi un nākotnes izaicinājumi" – piedalīsies finanšu ministrs Andris Vilks (V), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (V), Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, AS "Swedbank" Latvijā valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, valsts un pašvaldību institūciju, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī eksperti.

Konference norisināsies AS "Swedbank" konferenču zālē, Balasta dambī 1a, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!