Foto: Valsts kanceleja

Sadarbības paplašināšana ar Āzijas reģionu ir ļoti nozīmīgs Latvijas ārējās ekonomiskās politikas virziens, tādēļ Latvija vēlas veidot ciešākas attiecības ar Malaiziju un citām reģiona valstīm, pirmdien tiekoties ar Malaizijas ārlietu ministru Dato Šri Anifā bin Amanu uzsvēra Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjera pārstāvis Mārtiņš Panke portālu "Delfi" pastāstīja, ka amatpersonas bija vienisprātis - šī mērķa sasniegšanai būtu nepieciešams sarīkot vizīšu apmaiņu starp abu valstu uzņēmējiem, sniedzot tiem iespēju detalizēti iepazīties ar Latvijā un Malaizijā pieejamajām iespējām un veidot savstarpējos kontaktus. Dombrovskis norādīja, ka Latvija plāno Malaizijā nozīmēt savu goda konsulu, ekonomiskās sadarbības paplašināšanu izvirzot kā vienu no galvenajiem darba uzdevumiem.

Tāpat Dombrovskis ministru informēja par pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), kā arī Latvijas mērķi ar 2014. gada 1.janvāri ieviest Eiropas vienoto valūtu. "Šīs būs papildus priekšrocības Latvijai, konkurējot par investoru piesaisti, uzrunāt jaunus ārējos tirgus, kā arī pārliecinot ārvalstu uzņēmējus uzsākt sadarbību ar Latviju," sacīja premjers.

Dombrovskis uzsvēra, ka arī ES kontekstā veidojas konstruktīva sadarbība ar Malaiziju un Latvija atbalsta ES brīvās tirdzniecības līguma noslēgšanu ar Malaiziju, saskatot, ka šis līgums veicinātu ekonomisko saišu padziļināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!