Foto: Publicitātes attēls

Šoruden nekustamā īpašuma attīstītājs "VPH Latvia" pretī "IKEA" un tirdzniecības centram "Sāga" Rīgā, ir sācis īstenot 9 miljonu eiro vērtu projektu, kurā ietilps 4 dažādas ēkas – "McDonald's" un KFC ātrās ēdināšanas restorāni, "ProBro" automazgātava un tirdzniecības centrs ar nomnieku "SuperAlko".

Šo projektu ir paredzēts pabeigt nākamā gada pirmajā pusē.

"Pasaulē un būvniecības industrijā pēdējā gada laikā ir daudz izaicinājumi, tomēr vēlamies turpināt attīstīt projektus, kas rada jaunas darba vietas, jaunus pakalpojumus un palīdz Latvijas ekonomikai šajā sarežģītajā laikā. Redzam, ka šis Rīgas reģions strauji attīstās un ir ar lielu potenciālu, ko novērtējuši arī "Rimi", "Lidl", "Bonava" un citi zināmu uzņēmumi, kas veic attīstību tieši šajā apkārtnē," akcentē "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns.

Iepriekš šajā apkaimē uzņēmums ir attīstījis jau pieminēto "Sāgu" un tirdzniecības centru "Mežciems".

"Šāds ēku komplekss ar pielāgotām funkcijām katram lietotājam ir sarežģīts gan no projektēšanas viedokļa, gan no būvniecības," komentē "VPH Latvia" projektu vadītājs Raivo Kalderauskis.

Uzņēmums projekta īstenošanā sadarbojas ar "DUAL arhitekti", "Maprī būve", "Forma 2" un "BigBank". Projektu VPH grupa realizē kopā ar partneri - uzņēmumu SIA "Rīgas īpāšumu fonds".

Grupa attīsta un pārvalda komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs. "VPH Latvia" ir attīstījis arī tirdzniecības kompleksu Valdeķu ielā 39, kura galvenais enkurnomnieks ir "Lidl", šogad atvērto pasaules klases zīmola viesnīcu blakus lidostai "Hampton by Hilton".

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka šis attīstījis ir iecerējis arī tirdzniecības parka izveidi bijušā "Rīgas piensaimnieka" vietā Valmieras ielā 2, Rīgā. Projektā ir plānots investēt ap 40 miljoniem eiro un atvērt jau 2024. gadā, paredz optimistiskais scenārijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!