Foto: F64

Baltkrievija ir viens no nozīmīgākajiem eksporta tirgiem, uz kuriem Latvija kāpinājusi zivju produkcijas un konservu eksportu pēc tam, kad spēkā stājās importa aizliegums Krievijā, vizītes laikā Minskā paudis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

"Latvijas zvejnieki un zivju pārstrādāji ir ieinteresēti turpināt sadarbību ar Baltkrieviju zivju produkcijas un zivju konservu tirdzniecībā," pēc tikšanās ar Minskas apgabala gubernatoru Semjonu Šapiro un vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības un zivju pārstrādes uzņēmumu SIA "Vitalur" paziņoja Dūklavs.

Vizītes Baltkrievijā laikā zemkopības ministrs apspriedis iespējas palielināt Latvijā ražotās pārtikas produkcijas eksporta apjomus uz Baltkrieviju. Tikšanās laikā ar Baltkrievijas lauksaimniecības ministru Leonīdu Zajacu, abas amatpersonas paudušas abpusēju interesi par sadarbības un tirdzniecības iespēju paplašināšanu lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā, kā arī zivsaimniecībā un veterinārijā.

Vizītes laikā Latvijas un Baltkrievijas amatpersonas pauda gatavību turpināt sadarbību laboratoriskās diagnostikas jautājumos starp Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "BIOR" un Baltkrievijas veterinārās diagnostikas un pārtikas drošības laboratorijām.PVD 2015. gadā ir sadarbojies ar Baltkrievijas Lauksaimniecības ministrijas Pārtikas un veterinārās uzraudzības departamentu, palīdzot veikt trakumsērgas izskaušanas vakcināciju Baltkrievijā.

Baltkrievija ir starp desmit Latvijas nozīmīgākajām lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktu tirdzniecības partnervalstīm. Latvijas tirdzniecības bilance ar Baltkrieviju kopš 2012. gada ir bijusi izteikti pozitīva, liecina Zemkopības ministrijas sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!