Foto: LETA

Latvijas tautsaimniecības attīstībai ir svarīgas labas ekonomiskās attiecības ar kaimiņvalstīm, uzsver Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Jānis Dūklavs, komentējot vairāku ministru neformālo tikšanos ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču.

ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa portālam "Delfi" pavēstīja, ka tikšanās notika Dvorkoviča atvaļinājuma laikā, kuru Krievijas amatpersona pavadīja Jūrmalā. Par to bija informēti masu mediji un tajos bija publicēta informācija par tikšanos, viņa minēja.

Dūklavs piedāvājumu tikties ar Dvorkoviču saņēmis no Krievijas vēstnieka Latvijā Aleksandra Vešņakova un par to informējis ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V), pārrunājot tās tēmas, kas Latvijai būtu svarīgas neformālā sarunā ar kaimiņvalsts amatpersonu.

Šā gada 3. augustā zemkopības ministrs ar Dvorkoviču apmeklēja zivju pārstrādes uzņēmumus "Karavela" un "Gamma A", kur Krievijas vicepremjers, kura atbildības lokā ir lauksaimniecības un zivsaimniecības jautājumi, iepazinās ar zivju pārstrādes produkcijas ražošanu un gatavo produkciju.

"Šāds uzņēmumu apmeklējums ir nozīmīgs kontekstā ar Latvijas zivjrūpnieku iespējām atsākt eksportu uz Krieviju, jo šobrīd ir spēkā Krievijas Veterinārā un fitosanitārā uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" aizliegums ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas," norāda ZZS.

Pēc abu uzņēmumu apmeklējuma Dvorkovičs solījis pievērst uzmanību jautājumam par Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumu eksporta atjaunošanu uz Krieviju.

Tikšanās turpinājumā Dūklavs, ņemot vērā Dvorkoviča atbildības jomas, pieaicināja uz sarunu satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS) un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS). Tā kā Krievijas vicepremjera kompetencē ir arī transporta un tranzīta jautājumi, tika pārrunātas Latvijas un Krievijas sadarbības iespējas kravu pārvadājumos un tranzīta jomā.

"Latvijai ir svarīgi veidot ekonomiskās attiecības ar citām valstīm, īpaši tuvākajām kaimiņvalstīm, piemēram, Igauniju, Lietuvu, Baltkrieviju un arī Krieviju, lai aizstāvētu savu lauksaimnieku un uzņēmēju intereses un iespējas eksportēt savu produkciju," uzsver Dūklavs.

Tikšanās ar citu valstu amatpersonām ministriem arī līdz šim ir notikušas dažādos formātos – gan oficiālas, gan neoficiālas, min ZZS.

Kā iepriekš vēstīja interneta portāls "skaties.lv", Krievijas premjerministra Medvedeva vietnieks Dvorkovičs augusta sākumā, apmeklējot Rīgu, ticies ar trīs ZZS ministriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!