Foto: Pexels.com, Eva Elijas

SIA "Ilgezeem", kas bez alus, sidra, bezalkoholiskajiem dzērieniem ražo arī dažādas mērces, sinepes un majonēzes, 2023. gadā apgrozījis 6,19 miljonus eiro, kas ir jauns rekords uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn SIA "Ilgezeem" apgrozījums palielinājies par 10,8%.

Vienlaikus jau trešo gadu pēc kārtas SIA "Ilgezeem" strādājis ar zaudējumiem. Aizvadītajā gadā pārtikas produktu ražotāja zaudējumu apmērs gan samazinājies līdz 8,31 tūkstošiem eiro (zaudējumi 2022. gadā – 392,26 tūkstoši eiro).

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka kopējais ražošanas apjoms 2023. gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājās par 7%, sasniedzot gandrīz 6 tūkst. tonnu.

"Lursoft" dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA "Ilgezeem" nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 1,53 miljonus eiro, tostarp 0,4 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,2 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmums aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 104 darbiniekus.

SIA "Ilgezeem" vadība arī turpmāk sagaida apgrozījuma un produkcijas apjoma pieaugumu. Galvenokārt tas varētu notikt, pateicoties eksporta apjoma kāpumam Eiropas Savienības valstīs, kā arī palielinoties pārdošanas apjomam uzņēmuma veikalu tīklā. Uzņēmums paredz arī klasiskā alus pārdošanas apjoma palielināšanos.

1995. gadā reģistrētā SIA "Ilgezeem" patiesie labuma guvēji ir Viktors Ogņanovs un Roberts Volfs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!