Foto: Pixabay

Ēdināšanas nozares uzņēmumiem joprojām būs pieejams valsts atbalsts Covid-19 krīzē, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Lai arī no 7.maija restorāni epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs var apkalpot klientus, tomēr, kā iepriekš informēja Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste, iespēju atsākt darbību izmanto aptuveni 70% ēdinātāju.

Vienlaikus tiem ēdinātājiem, kuri neatsāk darbību vai darbu atsākušie ēdinātāji, kas atbildīs valsts atbalsta kritērijiem, joprojām ir pieejams gan valsts garantētais dīkstāves atbalsts, gan algas subsīdija daļēji nodarbinātajiem darbiniekiem. Šis atbalsts būs spēkā līdz šā gada 30.jūnijam.

EM atgādināja, ka gadījumā, ja uzņēmuma darbinieki ir dīkstāvē vai tiek nodarbināti daļēji, atbalsts viņam ir pieejams, iesniedzot pieteikumu un pierādot apgrozījuma kritumu pēc patlaban spēkā esošiem kritērijiem.

Ministrijā skaidroja, ka valsts atbalsts Covid-19 krīzē joprojām būs arī tiem ēdinātājiem, kuri ir atsākuši savu darbību. Tāpat algas subsīdiju varēs saņemt ēdināšanas uzņēmumā daļēji nodarbinātie darbinieki. Lai atbalstam kvalificētos, ēdināšanas uzņēmumam būs jāpierāda atbalsta noteikumos paredzētais apgrozījuma kritums.

Tāpat ministrijā atgādināja, ka līdz 15.maijam uzņēmumiem ir jāiesniedz pieteikumi atbalsta saņemšanai par aprīli, savukārt līdz pat maija beigām varēs iesniegt pieteikumu grantam apgrozāmajiem līdzekļiem par aprīli.

LETA jau vēstīja, ka no 7.maija restorāni epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs var apkalpot klientus, paredz ceturtdien, 6.maijā, valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!