Foto: DELFI

Šā gada jūnija beigās Baltijas lielākās mediju grupas "Ekspress Grupp" kopējais digitālo abonentu skaits sasniedzis 175 379, kas ir par 24% vairāk nekā pirms gada, liecina paziņojums "Nasdaq Tallinn".

Grupā ietilpstošā Latvijas AS "Delfi" digitālo abonentu skaits gada laikā audzis par 65%, sasniedzot 21 851. Otrajā ceturksnī pieaugums bijis par 27%, bet šā gada sešos mēnešos – par 55%.

Igaunijas "Delfi Meedia", kurā ietilpst ziņu portāls "Delfi", laikraksti "Eesti Päevaleht", "Maaleht", "Eesti Ekspress" un vairāki citi populāri izdevumi, digitālo abonentu skaits pieauga par 15%, sasniedzot 96 855.

AS "Ohtuleht", kura 50% īpašnieks ir "Ekspress Grupp", digitālo abonentu skaits pieauga par 10% līdz 24 477.

Savukārt Lietuvā digitālo abonentu skaits pieauga par 48% līdz 25 873.

"Šā gada pirmajā pusgadā "Ekspress Grupp" digitālo abonentu skaits turpināja strauji pieaugt, kā tika prognozēts, veidojot aizvien lielāku daļu no mūsu ieņēmumu bāzes," saka "Ekspress Grupp" valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu, uzsverot, ka pēdējā gada laikā Baltijas valstīs abonentu skaits audzis par gandrīz 34 tūkstošiem jeb par 24%, salīdzinot ar pagājušā gada jūnija beigām.

"Visstraujākā izaugsme vērojama Latvijā (par 65%) un Lietuvā (par 48%), kur, līdzīgi kā Igaunijā, digitālā abonēšana kļūst par sabiedrībā arvien pieņemtāku normu. Latvijā un Lietuvā mēs joprojām saskatām lielu izaugsmes potenciālu, jo šo valstu augošais tirgus sniedz mums iespēju būt par galveno digitālo abonentu pieauguma virzītāju. "Ekspress Grupp" mērķis ir nodrošināt savas pozīcijas kā mediju uzņēmumam ar lielāko digitālo abonentu skaitu Baltijas valstīs," uzsver Mari-Līsa Rītsalu.

"Ar spēcīgu digitālo abonentu bāzi Igaunijā mēs turpinām centienus, lai "Delfi" maksas saturs un citi mūsu produkti būtu lasītāju pirmā izvēle. Mēs rūpīgi uzraugām un analizējam faktorus, kas veicina straujāku abonentu pieaugumu, un attiecīgi uzlabojam un mainām produktus. Panākumu atslēga abonementu skaita palielināšanā ir tāda satura radīšana, ko lasītāji novērtē visvairāk," skaidro Mari-Līsa Rītsalu.

AS "Ekspress Grupp" ir vadošā Baltijas mediju grupa, kuras galvenie darbības virzieni ir interneta mediji, laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošana. Grupa pārvalda arī elektronisko biļešu tirdzniecības platformu un biļešu kases Igaunijā un Latvijā. "Ekspress Grupp", kas savu darbību uzsāka 1989. gadā, nodarbina gandrīz 1400 cilvēkus, tai pieder vadošie interneta mediji Baltijas valstīs un populārākie dienas un nedēļas laikraksti, kā arī lielākā daļa populārāko žurnālu Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!