Foto: Publicitātes foto

Līdz šā gada vidum elektroauto uzlādes tīkls "Eleport" tiks paplašināts par desmit jaunām uzlādes stacijām kā Rīgā, tā reģionos. Paplašināšanos turpina arī "Elektrum Drive", kas tikko kā sadarbībā ar "Neste" atklāja elektroauto ātrās uzlādes staciju Rīgā, Krasta ielā.

"Aizvadītajā gadā uzstādījām 11 jaunas uzlādes stacijas Rīgā un Jūrmalā, tostarp arī līdz šim lielāko uzlādes laukumu tīklā Baltijā un Polijā tirdzniecības centra "Domina Shopping" daudzstāvu stāvvietā. Tas bija atspēriens "Eleport" darbībai Latvijā, bet šogad plānojam ievērojami palielināt uzstādīto staciju skaitu un paplašināt tīklu arī citviet Latvijā," stāsta "Eleport" vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš. Kopumā plānots izveidoti 10 stacijas ar 20 pieslēgvietām Rīgā, Ķegumā, Siguldā un Salacgrīvā, tostarp šonedēļ darbību sāka pirmā "Eleport" uzlādes stacija Siguldā, tirdzniecības centra "Raibais Suns" stāvlaukumā, kas vienlaicīgi nodrošinās uzlādi diviem elektroauto.

"Eleport" ir elektroauto uzlādes tīkls Baltijā un Polijā ar vairāk nekā 100 stacijām. "Eleport" ir parakstījis sadarbības līgumu ar Eiropas transporta platformu "Bolt", lai izveidotu uzlādes tīklu, kas veicinās kopbraukšanas pakalpojumu elektrifikāciju, un ieguvis investīcijas no Ziemeļeiropas zaļās enerģijas uzņēmuma "Gren", lai turpinātu attīstību Centrālās un Austrumeiropas tirgos.

Arī "Elektrum Drive" ziņo, ka turpinās paplašināt savu tīklu. Šobrīd viens no tā mērķiem ir attīstīt īpaši ātrās uzlādes tīklu. Tādēļ ārpus "Elektrum Drive" tīkla, kurā šādas uzlādes stacijas ir četras, sākta sadarbība ar degvielas mazumtirgotāju un tagad arī elektrouzlādes nodrošinātāju "Neste". Pirmā kopīgā uzlādes stacija ir Rīgā, Krasta ielā, vienlaicīgi spēj nodrošināt uzlādi 4 elektroauto. Tādējādi pašlaik "Elektrum Drive" elektroauto uzlādes tīkls ir izaudzis līdz 193 pieslēgvietām Latvijā.

"Elektrum Drive" šogad turpinās ne tikai paplašināt savu un sadarbībā ar partneriem veidoto uzlādes tīklu, bet piedāvās jaunus elektromobilitātes pakalpojumus. Pērn sasniegts ambiciozs mērķis ar 193 pieslēgvietām, šogad tās ir plānots paplašināt līdz 500 pieslēgvietām Baltijā, uzmanību pievēršot arī reģioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!