Foto: Pixabay

Nebanku kreditētājs "Eleving Group" (iepriekš - "Mogo Finance") šā gada pirmajā pusgadā strādāja ar deviņu miljonu eiro peļnu, kas ir par 1,3 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Pārskata periodā Eleving Group ir palielinājis koriģēto EBITDA par 16,6%, sasniedzot 32,3 miljonus eiro pretstatā 27,7 miljoniem eiro pirms gada. Tikmēr koriģētā peļņa pirms valūtas kursa svārstību ietekmes ir sasniegusi 9 miljonus eiro, salīdzinājumā ar 7,7 miljoniem eiro pirms gada.

Sešu mēnešu koriģētie ieņēmumi ir sasnieguši 90 miljonus eiro, kas ir par 22,3 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada, kad tie bija 67,7 miljoni eiro. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti ieņēmumos veidoja 23,5 miljonus eiro, kas ir par 142,3% vairāk nekā 2021. gada pirmajos sešos mēnešos un par 23,8% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Savukārt nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sastādīja 31,5 miljonus eiro, kas ir par 30,7% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, un par 5,9% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni. Tikmēr patēriņa finansēšanas pakalpojumi ieņēmumos veidoja 31 miljonu eiro, kas ir par 8,8% vairāk nekā 2021. gada pirmajā pusgadā. Arī uzņēmuma neto portfelis uzrāda stabilu izaugsmi, pārsniedzot 275,8 miljonus eiro, kas ir par 63,5 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā pārskata periodā pirms gada.

"Paturot prātā sekmīgo pusgadu, mēs tomēr esam piesardzīgi pret dažādajiem ģeopolitiskajiem un ekonomiskās situācijas izraisītajiem signāliem, piemēram, inflāciju, energoresursu izmaksu kāpumu un kopējo noskaņojumu ekonomikā. Nākamajā pusgadā Eleving Group saglabās savu izaugsmes un attīstības virzienu, tomēr izmantos mazliet konservatīvāku pieeju, turpinot biznesa procesu efektivitātes uzlabojumus un pamatā koncentrējoties uz jau esošajiem produktiem un tirgiem,” komentē "Eleving Group" izpilddirektors Modestas Sudnius.

Jūnijā "Fitch Ratings" atkārtoti piešķīra "Eleving Group" B- reitingu ar stabilu prognozi.

"Mogo Finance", kurā ietilpst arī Latvijas AS "Mogo", 2021. gadā mainīja nosaukumu uz "Eleving Group". "Mogo" zīmols tiek saglabāts kā produktu zīmols gan Latvijā, gan arī būs pārstāvēts visos transportlīdzekļu finansēšanas tirgos "Eleving Group" produktu portfelī.

Kā liecina "Lursoft" publiskotā informācija, kompānija "Mogo" reģistrēta 2012. gadā, un tās pamatkapitāls ir 425 000 eiro. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!