Foto: DELFI
Šogad veiksmīgi atguvusies būvniecības nozare, kas pēdējos gados finanšu krīzes iespaidā piedzīvoja būtisku kritumu. Nozare kāpinājusi savu konkurētspēju un kļuvusi par visstraujāk augošo valstī, turklāt šogad reģistrēts jau 10 000.būvkomersants, portāls "Delfi" uzzināja Ekonomikas ministrijā (EM).
EM norāda, ka būvspeciālistu un būvkomersantu augstā konkurētspēja šogad nodrošinājusi iespēju nozares komersantiem pārorientēties uz ārējiem tirgiem un ievērojami palielināt būvniecības eksportu.

Jau 2011.gadā iekšzemes kopprodukta pieaugums būvniecībā pret iepriekšējo gadu veidoja 12,4%. Saskaņā ar EM piesardzīgākajām prognozēm, 2012.gadā būvniecības nozares kopējā izaugsme varētu veidot 14,3%. Savukārt nākamajā gadā nozares īpatsvara pieaugums varētu būt jau 8,3 %, bet turpmāk līdz 2016. gadam - vidēji 4,0 - 6,8 % ik gadu.

Būvniecības nozares izaugsme atspoguļojas arī jaunu būvkomersantu darbības uzsākšanā - 2012.gadā līdz 31.jūlijam reģistrēti 615 jauni būvkomersanti, kas par 13,5% pārsniedz 2011.gada attiecīgā perioda datus.

Šobrīd  Būvkomersantu reģistrā reģistrēts 10 000.būvkomersants - SIA "SAVS meistars", kas savas darbības sākšanu reģistrējusi 2012.gada 30.jūlijā. "SAVS meistars" ir neliels Stopiņu novada komersants, kurš nodarbosies ar ēku būvdarbu vadīšanu un būvuzraudzību. EM valsts sekretārs Juris Pūce pasniedza "SAVS meistars" valdes loceklei Inai Saulītei 10 000. būvkomersanta reģistrācijas apliecību un vēlēja veiksmi turpmākajā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!