Foto: DELFI

Šā gada 2. jūlijā darbu sāka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome jaunā sastāvā. Konkursa rezultātā par tās priekšsēdētāju kļuva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola (attēlā). Intervijā portālam "Delfi Bizness" viņa klāsta tuvākos izaicinājumus iestādes darbā – izmaiņas enerģētikā, virzoties uz klimatneitralitāti, sakaru nozarē, ieviešot 5G tīklu, atkritumu apsaimniekošanā, ņemot vērā gan "Tīrīgas" lietu, gan gaidāmo iepakojuma depozīta sistēmu. Tiek sagaidīts, ka noteiktās regulējamās nozarēs var augt tarifi un attiecīgi arī mājsaimniecību izmaksas, un būs nepieciešams salāgot uzņēmumu un iedzīvotāju intereses. Tāpat intervijā ar savu ekspertīzi piedalās SPRK izpilddirektors Jānis Miķelsons un Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

Intervijā portālam "Delfi Bizness" viņa klāsta tuvākos izaicinājumus iestādes darbā – izmaiņas enerģētikā, virzoties uz klimatneitralitāti, sakaru nozarē, ieviešot 5G tīklu, atkritumu apsaimniekošanā, ņemot vērā gan "Tīrīgas" lietu, gan gaidāmo iepakojuma depozīta sistēmu. Tiek sagaidīts, ka noteiktās regulējamās nozarēs var augt tarifi un attiecīgi arī mājsaimniecību izmaksas, un būs nepieciešams salāgot uzņēmumu un iedzīvotāju intereses. Tāpat intervijā ar savu ekspertīzi piedalās SPRK izpilddirektors Jānis Miķelsons un Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis norādījis, ka jūsu stiprā puse ir stratēģiskais redzējums par padomes virzību. Kur būtu jāvirzās regulatoram?

A.O. Regulatora vispārīgie darbības principi ir noteikti likumā "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem", kas paredz, ka SPRK darbojas kā funkcionāli un juridiski neatkarīga iestāde, kuras uzdevums ir būt par vidutāju, sabalansējot dažādas intereses. No vienas puses, ir sabiedrisko pakalpojumu sniedzēji, no otras – lietotāji, jāpatur prātā arī kopējās tautsaimniecības attīstības tendences. Katrā nozarē arī jāveicina jēgpilna konkurences attīstība.

Neatkarība ir viens no nozīmīgākajiem jautājumiem regulatora darbībā. 11. augustā ir regulatora neatkarības diena, šogad aprit 10 gadi. Tie ir pamatprincipi, kuri turpmākajos gados noteiks regulatora darbību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!