Foto: Eduard Stogov/Kinnisvara24.ee

Mājokļu cenas Latvijā šogad pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugušas par 2,8%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Luksemburgā (+17%), Dānijā (+15,3%) un Lietuvā (+12%). Igaunijā mājokļu cenas šajā periodā pieaugušas par 6,6%.

Kopumā mājokļu cenas pirmajā ceturksnī gada izteiksmē pieaugušas visās ES dalībvalstīs, par kurām pieejami dati, izņemot Kiprā, kur tās sarukušas par 5,8%.

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē janvārī-martā mājokļu cenas pieauga par 6,1%, bet eirozonā - par 5,8%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji pirmajā ceturksnī palielinājās par 1,7%, bet eirozonā - par 1,3%.

Ceturkšņa izteiksmē lielākais mājokļu cenu pieaugums pirmajā ceturksnī fiksēts Igaunijā (+6,6%), Dānijā (+5,8%) un Lietuvā (+5%), bet cenas samazinājās Kiprā (-5,8%), Maltā (-1,6%) un Slovākijā (-1,2%). Latvijā mājokļu cenas palielinājās par 1,3%.

Dati par Grieķiju nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!