Foto: Publicitātes attēli

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šogad oktobrī salīdzinājumā ar 2020.gada desmito mēnesi palielinājusies par 2,4%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" otrdien publicētie dati par 25 ES dalībvalstīm.

Kāpums oktobrī gada griezumā reģistrēts 16 ES dalībvalstīs, par kurām pieejama informācija, bet straujākais tas bijis Lietuvā (+45,4%), Grieķijā (+23,1%), Dānijā (+19,6%), Beļģijā (+10,6%) un Polijā (+8,9%). Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 2,8%

Tikmēr kritums šajā periodā fiksēts Rumānijā (-6,6%), Portugālē (-6,5%), Čehijā (-4,9%), Maltā (-4,7%), Ungārijā (-2,7%), Vācijā un Spānijā (abās valstīs -1,1%), Slovākijā (-0,6%) un Francijā (-0,4%).

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji rūpniecības produkcijas izlaide oktobrī salīdzinājumā ar attiecīgo mēnesi pirms gada pieauga par 3,6%, bet eirozonā - par 3,3%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - septembri - rūpniecības produkcijas izlaide ES oktobrī palielinājusies par 1,2%, bet eirozonā - par 1,1%.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies 19 valstīs, straujākais kāpums bijis Vācijā un Slovākijā (abās valstīs +3%), Grieķijā (+2,5%) un Dānijā (+2,1%), bet samazinājums reģistrēts Igaunijā (-2,4%), Latvijā (-1,5%), Nīderlandē un Rumānijā (abās valstīs -0,9%), kā arī Spānijā un Itālijā (abās valstīs -0,6%). Lietuvā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājusies par 0,6%.

Dati ne gada, ne mēneša salīdzinājumā nav pieejami par Īriju un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!