Foto: Publicitātes foto

"airBaltic Training" Liepājā sācis jauna lidmašīnu angāra celtniecību. Šā gada 16. augustā "airBaltic" kopā ar Latvijas Republikas satiksmes ministru Tāli Linkaitu, partneriem no starptautiskās lidostas Liepāja, Liepājas pilsētas domes un celtniecības kompānijas SIA "Piche" pulcējās, lai Liepājas lidostas teritorijā atzīmētu jaunā lidmašīnu angāra celtniecības procesa nākamo posmu, tā pamatos iemūrējot laika kapsulu, informē lidsabiedrība.

Jaunais lidmašīnu angārs nodrošinās vietu vairāk nekā 15 apmācību lidaparātiem un "Diamond"lidmašīnu tehniskajām apkopēm. Plānots, ka celtniecība tiks pabeigta līdz 2019. gada nogalei.

Šobrīd "airBaltic" Pilotu akadēmijai ir septiņi apmācību lidaparāti – seši "Diamond DA40" un viens "Diamond DA42", bet vēl trīs "Diamond Aircraft" lidaparātus "airBaltic" Pilotu akadēmija saņems 2020. gadā.

""airBaltic" šobrīd atrodas uz ilgtspējīgas izaugsmes ceļa, un esam lepni, ka mums ir pašiem sava augsta līmeņa pilotu apmācības programma. Kopš 2018. gada vasaras "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas studenti veic apmācības Liepājā, tāpēc priecājamies papildus stiprināt sadarbību ar mūsu partneriem no starptautiskās lidostas "Liepāja" un Liepājas pilsētas domes, padarot Liepāju par vēl nozīmīgāku pilsētu Eiropas kartē," teic "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsver, ka kompānija "airBaltic" sniedz nozīmīgu ieguldījumu valsts ekonomikā, veidojot 2,5% no Latvijas IKP, nodrošinot darbavietas vairākiem desmitiem tūkstošu cilvēku, piesaistot mūsu valstij starptautiskus uzņēmumus no visdažādākajām sfērām. SIA "Aviasabiedrība Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde piebilst: "Lepojamies, ka "airBaltic Training" Pilotu akadēmija par savu bāzes vietu ir izvēlējusies tieši Liepājas lidostu, kas ir pierādījums lidostas mērķtiecīgai izaugsmei un ir nozīmīgs kopdarbs Latvijas aviācijas attīstībā."

"Tagad Pilotu akadēmijai būs pilnībā aprīkots angārs mūsu modernajiem apmācību lidaparātiem un to apkopei. Pagājušajā mēnesī arī noslēdzām papildu "Diamond Aircraft" lidmašīnu pasūtījumu, lai sekmētu turpmāko mūsu pilotu apmācību izaugsmi. Turklāt jūlijā mēs saņēmām Latvijas Civilās aviācijas aģentūras sertifikātu, lai paši varētu veikt "Diamond" lidaparātu apkopes," norāda "airBaltic"lidojumu vadības viceprezidents Pauls Cālītis.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA "Aircraft Leasing 1" pieder aptuveni 20%. "airBaltic" flotē ir 39 lidmašīnas: 19 "Airbus A220-300", 8 "Boeing 737" un 12"Bombardier Q400 NextGen".

"airBaltic" meitas uzņēmums "airBalticTraining" izveidots 2010. gadā un kopš tā laika katru gadu sniedz apmācību aptuveni 3 000 profesionāļu no visas pasaules – vairāk nekā 1 500 pilotiem, gandrīz 1 000 stjuartu un vairākiem simtiem lidostas darbinieku, bagāžas aģentiem, drošības darbiniekiem un citiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!