Foto: Publicitātes foto
Biroju kompleksā "Verde" pirmajai no divām biroju ēkām, kuru plānots nodot ekspluatācijā 2022. gada vasarā, uzbūvēti visi 11 stāvi, pazemes autostāvvieta un pabeigta jumta nesošā konstrukcija, līdztekus pabeigti arī fasādes darbi pirmajiem pieciem stāviem, kur jau sākušies iekšdarbi. Tam par godu simboliski atzīmēti spāru svētki, uz ēkas jumta paceļot tradicionālo vainagu.

"Verde" būvniecības procesu pēc tā attīstītāja, Lietuvas kompānijas "Capitalica Asset Management" pasūtījuma vada "SBA Group" meitasuzņēmums "Notus Developers", bet projekta ģenerālbūvnieks ir Latvijas būvkompānija "Velve".

Būvkompānijas "Velve" valdes priekšsēdētājs Kaspars Rokens norāda, ka "Verde" ieguva "BREEAM Excellent" līmeņa sertifikātu – tā būvniecība norisinās, ievērojot visas BREEAM būvniecības un vides aizsardzības prasības. "Šīs ēkas būvniecība ir bijis viens no interesantākajiem izaicinājumiem uzņēmuma vēsturē," teic Rokens.

Saskaņā ar plānu, biroju kompleksa "Verde" pirmās ēkas būvniecībai ar kopējo platību gandrīz 23 000 m2 jānoslēdzas 2022. gada vasarā. Par otrās ēkas būvniecību informācija drīzumā sekos atsevišķi. Kopējās investīcijas, kas tiks ieguldītas "Verde" biroju kompleksa attīstībā, ir vairāk nekā 65 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!