Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šā gada janvārī Rīgā, Dzelzavas ielā atklātais "Lidl" loģistikas centrs šobrīd apkalpo 17 Latvijā atvērtos šī mazumtirdzniecības zīmola veikalus, bet saskaņā ar plāniem nākotnē no tā preces aizceļos arī uz Igaunijas tirdzniecības vietām. "Lidl Latvija" loģistikas centra vadītājs Mareks Freibergs savu karjeru "Lidl" kompānijā sācis jau 2005. gadā Īrijā, un tīkla ienākšana Latvijas tirgū pavērusi viņam lielisku iespēju atgriezties uz dzīvi dzimtenē.

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņš stāsta, ka loģistikas centra darbinieku komanda šobrīd ir pilnībā nokomplektēta un vakanču nav. Vairāk nekā 200 jaunu darbinieku atrašana neesot sagādājusi problēmas. Turklāt Mareks Freibergs nav vienīgais, kurš līdz ar "Lidl" atvēršanos Latvijā izmantojis izdevību pārcelties atpakaļ uz dzīvi mūsu valstī. Šādu soli spēruši vēl aptuveni 30 viņa loģistikas centra kolēģi. Uzņēmums apzinājis, ka kopumā vairāk nekā 100 darbinieku ir atgriezušies dzimtenē, pateicoties darba iespējām, ko pavēra "Lidl" atvēršanās.

"Lidl" Latvijā līdz šim brīdim investējis vairāk nekā 200 miljonus eiro savu veikalu un loģistikas centra būvniecībā, kā arī veidojot jaunas ielas, satiksmes apļus, krustojumus, apstādījumus un dažādus apkārtējās infrastruktūras uzlabojumos. No kopumā investētā loģistikas centra būvniecība izmaksājusi ap 55 miljoniem eiro, bet, ieskaitot aprīkojumu, tajā ieguldīti aptuveni 65 miljoni eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!