Foto: Publicitātes foto

"Laikā, kad visi jau noguruši no Covidziņām, mēs ar prieku varam paziņot, ka konkurss Latvijas Būvniecības gada balva 2020 tomēr notiek, objekti ir pieteikti, daudzi no tiem spoži un eleganti, tātad arhitektūra un būvniecība nav apstājusies," vēsta konkursa organizatori.

Konkursā "Latvijas Būvniecības Gada balva 2020" pieteikumu skaits ir gandrīz 140, raksturojot pērnā gada arhitektūras un būvniecības "ražu" 10 nominācijās. Aktīvas ir bijušas mācību iestādes, realizējot visdažādākos projektus – jaunbūves, pārbūves, sporta halles. "Radošais gars katrā no tām ir individuāls, orientējoties uz to, kas mūsdienu censoni varētu iedvesmot zinību apguvei," komentē konkursa organizatori.

Pieteikumu starpā ir arī izcili restaurācijas projekti, privātmājas, kuru izmaksas ir saprotamas un komforts pievilcīgs, pārbūves, kuras uzlabo dzīves kvalitāti, koka potenciālo iespēju izmantošana ilgtspējīga dizaina un funkciju nodrošināšanā, inženierbūvju spožums, kas ļauj ērtāk un ātrāk aptvert pārvietošanās loģiku, sporta būves, interjeri, jaunas, spožas un izteiksmīgas fasādes, jaunas vēsmas modernos dzīvokļos, ražotnes un teritorijas labiekārtojumi.

Konkurss norisinās septīto gadu, ļaujot pārskatīt arhitektūras un būvniecības devumu gada griezumā Latvijā, kā arī aiz tās robežām, ja Latvijas pilsoņi – nozares speciālisti – ir darbojušies aiz valsts robežām. Salīdzinošā griezumā konkursa pieteikumi ļauj konstatēt jaunākās tendences.

Konkursa organizators ir biedrība "Building Design and Construction council".

Galerijā skatāma daļa no konkursā pieteiktajiem objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!