Foto: LETA

AS "Latvijas Finieris" otrdien Igaunijas pilsētā Kohilā atklājis bērza saplākšņa ražošanas rūpnīcu.

"Pēc diviem investīciju etapiem 80 miljonu eiro kopvērtībā ir izveidota bērza saplākšņa rūpnīca, kas aprīkota ar modernākajām ražošanas tehnoloģijām un gatava pārstrādāt 160 tūkstošus kubikmetru bērza finierkluču gadā," norādīts kompānijas mājaslapā.

"Rūpnīcai pilnvērtīgi uzsākot darbu, klienti prasīgajos tirgus segmentos visā pasaulē iegūs paplašinātu produktu un pakalpojumu klāstu, meža īpašnieki varēs būt droši par ilgtermiņa sadarbību un piegādātās koksnes pārstrādi augstvērtīgos produktos, savukārt vairāk nekā 200 jaunās rūpnīcas darbinieku strādās modernos apstākļos un saņems atbilstošu atalgojumu. Ieguvumu uzskaitījumu varētu turpināt ar sadarbības partneriem visā pievienotās vērtības ķēdē, ietverot arī valsti un pašvaldības," minēts paziņojumā.

Rūpnīcas atvēršanu apmeklēja arī valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Jaunās "Latvijas Finiera" ražotnes atklāšana Igaunijā ir spilgts apliecinājums Latvijas kokrūpniecības nozares eksportspējai un attīstības potenciālam," uzsvēra Vējonis.

Vējonis pauda gandarījumu, ka viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem paplašina savu darbību kaimiņvalstī, jo kokrūpniecībai ir īpaša loma visu Baltijas valstu ekonomikās.

Valsts prezidents sacīja, ka straujā globālās ekonomikas attīstība uzstājīgāk liek strādāt pie reģiona konkurētspējas veicināšanas un spējas stāties pretim daudzajiem izaicinājumiem.

"Modernas industriālas tehnoloģijas un ražošanas nišas apvienojumā ar videi draudzīgiem, ilgtspējīgiem, atjaunojamiem risinājumiem ir mūsu nākotnes stāsts," teica Raimonds Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!