Foto: Publicitātes foto
Ēku, kas pieder igauņu nekustamā īpašuma (NĪ) investīciju pārvaldīšanas sabiedrībai "Capital Mill", par 25 miljoniem eiro iegādājies Zviedrijas investīciju sabiedrība "Eastnine", informē "Newsec". Starptautiskā nekustamā īpašuma konsultāciju sabiedrība "Newsec" bija starpnieks biznesa ēkas "Valdemāra centrs" Rīgā pārdošanas procesā.

"2013. gadā esam veiksmīgi investējuši "Valdemāra centrā". Iegādājoties šo objektu, koncentrējāmies uz to, lai radītu tam pievienoto vērtību", norāda uzņēmumā "Capital Mill".

"Valdemāra centrs" ir otrais objekts, ko "Eastnine" iegādājušies Rīgā. Zviedru investīciju sabiedrība arī turpmāk koncentrēsies uz Baltijas valstu galvaspilsētu komerciālo NĪ – "Valdemāra centrs" ir jau piektais biroju projekts "Eastnine" portfelī.

A klases astoņu stāvu biznesa centrs "Valdemāra centrs" atrodas Rīgas centrā, un tā kopējā platība ir 8,5 tūkstoši m2. Šis biznesa centrs ir viens no pirmajiem modernajiem birojiem Rīgas centrā, kas piesaistījis augstas klases nomniekus – pašlaik šeit iemitinājušies vairāk nekā 10 starptautiski nomnieki, tostarp arī tādi pazīstami uzņēmumi kā "Rimi", "Workland", "Colliers", "Oracle", "Sorainen", "PwC" u.c. Šis objekts ir viens no nedaudzajiem Rīgas centra biroju objektiem, kam ir pazemes autostāvvieta.

Netālu no biznesa centra atrodas Nacionālais mākslas muzejs, Kongresu nams, parks, jūgendstila ēku rajons un citi galvenie pilsētas objekti. Turklāt nepilna kilometra attālumā no biznesa centra atrodas centrālā autoosta – Rīgas autoosta.

""Valdemāra centra" pārdošana papildinās šogad īstenoto lielāko NĪ tirdzniecības darījumu trijnieku Latvijā, ko veido iepirkšanās centrs "Galerija Centrs" un "Luminor" bankas galvenais biznesa centrs," teic "Newsec" Investīciju tirdzniecības darījumu grupas vadītājs Andrjus Švolka, Pēc eksperta vārdiem, investīcija biznesa centrā "Valdemāra centrs" pierāda Latvijas un Baltijas reģiona biroju tirgus likviditāti.

"Salīdzinot ar Viļņu un Tallinu, Rīgas biroju tirgū nedaudz vēlāk parādījās atdzimšanas pazīmes, tāpēc modernu biroju izvēles iespējas pilsētā līdz šim bijušas mazākas nekā kaimiņvalstīs. Baltijas valstu galvaspilsētu kontekstā modernas biroju ēkas Rīgā ir segments, kas visvairāk interesē investorus. To pierādīja arī lielā pircēju interese par "Valdemāra centru". Rīgas pilsētas centra komerciālais NĪ joprojām ir ievērojami lētāks un rada augstāku investīciju atdevi nekā līdzīgs NĪ attīstītajās Rietumeiropas valstīs. Mūsuprāt, tas joprojām ir investoru visnenovērtētākais segments,"atzīmē Švolka.

"Newsec" – starptautisks nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums, dibināts 1994. gadā Zviedrijā, darbojas septiņās Ziemeļeiropas un Baltijas valstīs, tā sniegto pakalpojumu spektrā ir visas komerciālā NĪ pakalpojumu jomas. "Newsec" ir starpnieks investīciju un nekustamā īpašuma darījumos, kā arī nomājot un pārdodot komerciālo NĪ, sniedz NĪ pārvaldības pakalpojumus, pārstāv klientu intereses, attīstot jaunus vai jau esošus projektus. Uzņēmums sniedz licencētus īpašuma un uzņēmumu vērtēšanas pakalpojumus, tam ir lielākā tirgus pētījumu un analītikas nodaļa Ziemeļeiropā un Baltijas valstīs. Daudzpusīgais sniegto pakalpojumu spektrs nodrošina augstāko sniegto pakalpojumu kvalitāti un kompetenci. "Newsec" eksperti strādā atbilstoši RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) standartiem un ievēro tādus darbības principus kā pārredzamība, atbildība, nepārtrauktība, stabilitāte. Uzņēmums ir arī BNP (Paribas Real Estate) alianses loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!