Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 15. jūlijā, atklāts "Maxima Latvija" modernizētais loģistikas centrs Ķekavas pagasta "Abrās". Lai izveidotu efektīvu un mūsdienīgu loģistikas centru, uzņēmums investējis teju trīs miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Lai nodrošinātu noliktavas procesu optimizāciju, uzlabotu telpu efektīvu izmantošanu un paaugstinātu preču atlasīšanas ražīgumu, loģistikas centrā ir izmantoti ļoti šauro eju noliktavas koncepta risinājumi.

Noliktavā ir izveidoti desmit metrus augsti palešu plaukti ar 1,80 metrus platām ejām, kurās preces tiek izvietotas ar speciālu šauro eju kraušanas tehniku. Tā ir pirmā šāda tipa noliktavu sistēma "Maxima" grupā.

Visa tehnika, kas nepieciešama darbam šaurajās ejās, ir aprīkota ar litija-jonu baterijām. Elektroiekrāvēji tiek vadīti, pateicoties induktīvās vadības sistēmai, kas ļauj pārvietoties bez stūrēšanas.

Loģistikas centra darba pamatā ir automatizēti procesi – ik dienu mākslīgais intelekts aprēķina katra veikala preču apjoma nepieciešamību un loģistikas centrā tiek nokomplektēts attiecīgs preču skaits, lai tās nogādātu veikalos visā Latvijā.

Arī preču komplektēšanas process tiek organizēts automātiski ar balss vadības sistēmu – operators saņem informāciju par komplektējamām precēm austiņās. Šādi tiek automatizēts loģistikas process un operatori var izvairīties no preču sarakstu izmantošanas drukātā veidā.

SIA "Maxima Latvija" ir mazumtirdzniecības tīkls ar 175 veikaliem Latvijā, no kuriem 137 ir "X" formāta veikali, 24 ir "XX" un astoņi ir "XXX" formāta veikali, kā arī seši ir "Maxima Express" veikali. Uzņēmuma veikalos strādā aptuveni 7500 darbinieku, uzņēmumam ir divi loģistikas centri un interneta pārtikas preču veikals "barbora.lv".

Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe", kas ir lielākais mazumtirdzniecības tīkls un darba devējs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 30 000 darbinieku piecās valstīs Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!