Foto: Publicitātes foto

Pilnsabiedrība "Bererix" turpina Rail Baltica projektā paredzētos Centrālā multimodālā mezgla viadukta būvniecības darbus un šobrīd intensīvi un saspringtos darba termiņos veic Prāgas un Dzirnavu ielas pārvadu daļas demontāžas darbus, kuru laikā ir saglabāta esošo vilcienu satiksme.

"Šobrīd līdz paredzētajam līmenim ir demontēts 1912./1914. gadā izbūvētais Dzirnavu ielas pārvada pārsegums. Pēc atbalsta sienas nojaukšanas arī šajā vietā tiks atjaunots ielas segums. Prāgas ielas pārvada sarežģītās konstrukcijas dēļ demontāžas darbi tika pagarināti par vienu dienu. Respektējot iedzīvotāju vēlmi brīvdienās apmeklēt Centrāltirgu, gājējiem tuneli atvērsim jau 11. jūnijā no rīta. Tramvaja kustību plānojam atjaunot kā plānots 19. jūnijā, bet, ja izdosies pabeigt darbus ātrāk, informēsim Rīgas Satiksmi un sabiedriskā transporta pasažierus," norāda pilnsabiedrības "Bererix" Iesaistīto pušu vadītājs Andis Linde.

Paralēli intensīvajiem darbiem Prāgas un Dzirnavu ielā pie Lāčplēša ielas turpinās atbalsta sienas montāžas darbi. Savukārt Rīgas Centrālās stacijas būvlaukumā ir pabeigti plānotie stacijas ēkas A un B tuneļu demontāžas darbi, un ir uzsākti stacijas zonas pāļu urbšanas darbi.

Satiksmei līdz 19. jūnijam joprojām būs slēgts Prāgas ielas tunelis un iela posmā no 13.janvāra ielas līdz Rīgas starptautiskajai autoostai (Prāgas ielā 1). Gājējiem Prāgas ielas pārvada tuneli atvērs 11. jūnijā no rīta. Gājēju un satiksmes plūsmas šobrīd ir organizētas pa 13. janvāra un Maskavas ielām, kā arī caur Rīgas Centrāltirgu un pa Gogoļa ielu.

Dzirnavu ielas pārvada posmā no Satekles ielas līdz Turgeņeva ielai demontāžas darbus arī ir paredzēts veikt līdz 19. jūnijam, un to laikā ir slēgta transporta un gājēju pārvietošanās. Vilcienu pasažieriem ir slēgtas arī Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas peronu izejas uz Dzirnavu ielu. Satiksmes un gājēju plūsmas ir organizētas pa paralēlajām pilsētas ielām – Satekles un Gogoļa ielu, kā arī Turgeņeva, Timoteja, Abrenes un Lāčplēša ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!