Foto: Publicitātes attēli
Topošais biroju nomas projekts "Elemental Business Centre" nosvinējis spāru svētkus, atzīmējot apjomīgāko būvniecības darbu paveikšanu.

"Elemental Business Centre" ir biroju nomas projekts Rīgā, Skanstes ielā 25, ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās, kuras plānots nodot ekspluatācijā šā gada rudenī. Biroju nomas kompleksa būvniecība tika uzsākta 2021. gadā zem nosaukuma "Elemental Skanste", taču šā gada sākumā projekts tika pārdēvēts par "Elemental Business Centre".

Projekta attīstītāja "Kapitel" izpilddirektors Tāvi Ojala spāru ceremonijā norādīja, ka savā vairāk nekā 25 gadu pieredzē uzņēmumam ir nācies saskarties ar dažādiem izaicinājumiem, taču "Elemental Business Centre" būvniecība, ņemot vērā pēdējo gadu globālos notikumus, īpaši izceļas.

"Neskatoties uz izaicinājumiem, mēs apņēmīgi turpinājām īstenot "Elemental Business Centre" projektu. Pirms diviem gadiem mēs šeit uzsākām būvniecību un tagad redzam, ka mūsu pūles ir atmaksājušās. Jau šoruden mēs šeit varēsim svinēt atklāšanu," sacīja Ojala.

Arī "Elemental Business Centre" pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš atzinīgi novērtēja projekta īstenošanu par spīti izaicinājumiem, izceļot partneru un komandas darbu.

Biroju kompleksa būvniecībā ir izmantoti energopāļi, kas nodrošinās līdz pat 72% no ēkas nepieciešamajām apkures un dzesēšanas vajadzībām.

"Ar pavasara iestāšanos ir sācies jauns būvniecības posms "Elemental Business Centre" attīstībā. Šobrīd pilnībā esam pabeiguši abu torņu nesošo karkasu būvniecību un aktīvi norisinās darbs pie stikla konstrukciju montāžas," uzsvēra Andris Bišmeistars, SIA "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors, norādot, ka fasādes darbus ir plānots pabeigt jūlija sākumā.

"Elemental Business Centre" nomnieku vidū būs gan mazumtirdzniecības tīkls "Rimi", gan informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa "Dyninno Group" – pirmais "Elemental Business Centre" enkurnomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!