Vecrīgā, Audēju ielā 15, vēsturiskajā telegrāfa ēkā atklāta kopstrādes telpa "Workland Telegraph", informē "Workland".

Kopējā "Workland Telegraph" platība ir 1400 m2. Uzņēmumā norāda, ka investīcijas kopstrādes telpā sasniegušas gandrīz vienu miljonu eiro. Lielākā daļa no investīciju apjoma ieguldīta telpu pārbūvē, jo vēsturiskajām telpām bija nepieciešama pilnīga atjaunošana.

"Kopstrādes iespējas kļūst arvien pieprasītākas gan nelielu un vidēju uzņēmumu, gan jaunuzņēmumu un ārštata darbinieku vidē. Šobrīd globālais darba tirgus un darbinieku profesionālie ieradumi mainās ļoti strauji, un kopstrādes telpas atbalsta šīs būtiskās pārmaiņas, ņemot vērā šodienas vajadzības un tendences," norāda "Workland Group" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Indreks Hāls (Indrek Hääl).

"Prognozes liecina, ka līdz 2022. gadam kopstrādes telpās visā pasaulē strādās aptuveni pieci miljoni cilvēku, arī Baltijas valstīs šis skaits divkāršosies – ja šodien kopstrādes centros Latvijā, Igaunijā un Lietuvā kopumā ir apmēram 6000 darba vietu, tad 2022. gadā to skaits varētu sasniegt ap 11 000. Papildus tikko atklātajam "Workland Telegraph", šonedēļ esam atvēruši arī jaunu centru Viļņā un drīzumā atklāsim vēl vienu – daudzveidīgāko kopstrādes telpu Kauņā," ar nākotnes plāniem dalās Hāls.

"Workland" centru vadītāja Latvijā Jekaterina Zilpauša atzīmē, ka viens no šāda veida biroju klientu ieguvumiem ir iespēja atrasties tiešā tuvumā un ikdienas saskarsmē ar ļoti dažādiem "kaimiņiem" – jau tagad mūsu telpas izmanto sabiedrisko attiecību speciālisti, nekustamo īpašumu attīstītāji, producenti, IT un banku sektora uzņēmumi, reklāmas un dizaina aģentūras u.c. Šī ir ļoti daudzveidīga sabiedrība, kuras dalībnieku dažādās specializācijas un radošums var palīdzēt sekmēt mūsu klientu biznesa attīstību.

"Workland Group" ir lielākais kopstrādes telpu operators Baltijas valstīs. Šobrīd kopumā atvērti jau 10 kopstrādes centri, no kuriem divi Rīgā – tikko atklātais "Workland Telegraph" un "Workland Valdemāra" –, trīs centri Viļņā, divi Kauņā un trīs Tallinā. "Workland" drīzumā plāno atvērt vēl jaunus kopstrādes centrus. "Workland" lielākais akcionārs ir investīciju uzņēmums "BaltCap" (75%), savukārt 25% uzņēmuma daļu pieder Hālam.

Latvijā ir reģistrēti divi "Workland" uzņēmumi – SIA "Workland Telegraph" 2018. gadā un SIA "Workland Latvia" 2016. gadā. Abi uzņēmumi pieder Igaunijas "Workland Estonia OU". "Workland Latvia" 2018. gadā strādāja ar 474 tūkstošu eiro apgrozījumu un 69 tūkstošiem eiro zaudējumiem. Nodokļos samaksāts 41 tūkstotis eiro. "Workland Telegraph" par 2018. gadu nav iesniegts gada pārskats, liecina "Crediweb" dati. Abiem uzņēmumiem nav nodokļu parādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!