Foto: Pixabay
Noslēdzies SIA "Gaļas nams – Ādaži" izsludinātais iepirkums par saldētavas izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbu veikšanu, liecina publikācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un par uzvarētāju atzīts SIA "Lerix" piedāvājums. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena bez PVN ir 1,033 miljoni eiro.

Kā skaidro uzņēmuma produktu vadītāja Olga Staltmane, kompānija nolēmusi paplašināt noliktavas telpas, lai nodrošinātu lielākus gan izejvielu, gan produkcijas krājumus.

"Katru gadu uzņēmuma plānos ir attīstīties un augt. Izstrādājam uzņēmuma attīstības plānu uz gadu, balstoties uz kuru vadāmies. Pilnveidojam un attīstām arī jaunas produktu grupas, un no 2018. gada esam sākuši ražot pusfabrikātu produktus - cāļa gaļas nageti, šniceles, gaļas bumbiņas un citus, savukārt no 2020. gada kompānija ražo speciālu vegānu līniju, ar nosaukumu "V-EGO". Šajā līnijā uzņēmums piedāvā burgerus, kotletes, nagetus, cīsiņus, vārīto desu un citus produktus.

Nākamajā gadā SIA "Gaļas nams – Ādaži" plāno intensīvu izaugsmi arī ārpus Latvijas tirgus, tādēļ šobrīd aktīvi strādā, lai eksporta tirgū uzņēmums gūtu plašu atpazīstamību, sacīja Staltmane.

Kā liecina "Lursoft" dati, uzņēmuma apgrozījums 2019. gadā sasniedza 9,56 miljonus eiro, bet peļņa – 487 tūkstošus eiro. Kompānijā pērn strādāja 132 darbinieki.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka peļņa pērn samazinājusies saistībā ar jauniem ieguldījumiem pamatlīdzekļos, pieaugušām darbaspēka izmaksām līdz ar darbinieka skaita pieaugumu, kā arī lielākām reklāmas un mārketinga izmaksām noieta stimulēšanai, kas, savukārt, ļāvis palielināt apgrozījumu.

2020. gadam vadība izvirzījusi plānus turpināt pārdoto preču un sniegto pakalpojumu apjomu un pircējiem piedāvāt jaunus produktus. Tāpat šogad uzņēmums meklē jaunus sadarbības partnerus ārpus Latvijas, lai palielinātu preču piegādes apjomus citās Eiropas Savienības (ES) valstīs. Vadība uzsver, ka, visticamāk, spēs pārvarēt situāciju, kas 2020. gadā iestājusies saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Uzņēmuma valde iesaka 2019. gada peļņu daļēji sadalīt dividendēs, izvērtējot pieejamos finanšu līdzekļus, savukārt pārējo atstāt nesadalītu un ieguldīt uzņēmuma attīstībā.

Kompānija Komercreģistrā ierakstīta 2011. gada 6. septembrī, un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kā darbības veids norādīti gaļas pārstrāde un konservēšana un gaļas un mājputnu gaļas produktu ražošana.

40% uzņēmuma daļu pieder Borisam Levensonam, 40% - Jefimam Ciporinam, bet vēl 20% - Jurijam Skribim.

Uz šā gada 7. decembri kompānijai izveidojies nodokļu parāds 114,8 tūkstoši eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!