Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dabasgāzes cenas Eiropā sarukušas, ņemot vērā salīdzinoši optimistiskās laika prognozes atlikušajai mēneša daļai, kā arī mazinās bailes par Tuvo Austrumu konflikta saasināšanos, raksta "Bloomberg".

Etalona nākotnes cenas pirmdien saruka pat par 6,4%. Tomēr nākotnes līgumi ir gandrīz par 30% augstāki nekā pirms "Hamās" 7. oktobra uzbrukuma Izraēlai, un tirgotāji ar bažām tver katru virsrakstu par situācijas attīstību reģionā.

Teju pilnās dabasgāzes krātuves arī nodrošina stabilitāti tirgū, savukārt pieprasījums joprojām saglabājas zem vidējā pēc tam, kad pagājušā gada enerģētikas krīze lika uzņēmumiem un mājsaimniecībām samazināt patēriņu.

Tirgotāji arī seko nesenajam jaunu ilgtermiņa sašķidrinātās dabasgāzes piegādes darījumu vilnim, kas liecina par pieaugošajiem secinājumiem, ka degviela būs nepieciešama ilgāk, nekā iepriekš paredzēts, kamēr izdosies pāriet uz atjaunojamo enerģiju.

Itālijas "Eni SpA" parakstījis 27 gadu LNG līgumu par piegādēm no Kataras, un arī "Shell Plc" pagājušajā nedēļā parakstīja līgumu par Kataras sašķidrinātās dabasgāzes iegādi Nīderlandei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!