Foto: LETA

Nepieciešams panākt, lai lauku iedzīvotāji pievēršas uzņēmējdarbībai, nevis dzīvo no pabalstiem, intervijā sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

"Ļoti būtiski, ka ekonomiskā situācija ir mainījusies. Ir mainījušās apsaimniekošanas formas un iespējas. Ja līdz šim zemkopība bija viena no galvenajām nozarēm, kas nodrošināja cilvēkiem iespēju laukos strādāt, tagad jāmeklē citi mehānismi, lai nodrošinātu cilvēkiem darbu," sacīja ministrs.

Tāpat svarīga ir interneta pieejamība un atbilstoša infrastruktūra. "Ja runājam par e-lietām, svarīgi, lai cilvēks varētu attālināti strādāt. Šajā ziņā interneta pieejamība visā Latvijā ir laba, pakalpojumu klāsts ir pietiekami liels. Tāpat mums ir jādomā par to, lai cilvēks ērti varētu nokļūt darbavietā, lai būtu laba transporta satiksme un ceļi. Jādomā arī, kā dažādot ražošanas iespējas. Iepriekš runājām par mehānismiem, lai uzņēmēji nestrādātu tikai lielajās pilsētās vai Pierīgā, tas nozīmē, ka viņiem jābūt iespējām darboties arī attālākos reģionos vai novados. Ir daudz labu piemēru, bet skaidrs, ka uzņēmumiem vajag infrastruktūru - gan attīrīšanas iekārtas, gan pievadceļus, gan elektrību utt. Tieši tāpēc mūsu piedāvājums ir atsevišķās programmas pašvaldībām, kurās būs pieejami līdzekļi infrastruktūras izveidei," stāstīja gerhards.

Viņaprāt, atbalsta sistēma ir pietiekami daudzpusīga un daudz resursu tiek novirzīts. "Vai tas ir pietiekami? Vienmēr var gribēt vairāk. Mums ir jāstrādā pie tā, lai Latvijas cilvēki vairāk pievērstos uzņēmējdarbībai, nevis tikai dzīvotu no pabalstiem," sacīja Gerhards.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!