Foto: LETA
Šī gada vasarā kļuva zināms, ka lietuviešu nekustamo īpašumu attīstītājs "M.M.M. projekti Development" Rīgā biroju un dzīvojamo ēku būvniecībā plāno investēt 200 miljonus eiro. Sarunā ar portālu "Delfi" uzņēmuma pārstāvis norāda, ka patlaban notiek projektu tālāko attīstības virzienu izvērtējums.

Uzņēmuma pārstāvis Mārtiņš Rostoks iespējamos attīstības virzienus plašāk nekomentēja.

Iepriekš tika plānots, ka biznesa kompleksu plānots pabeigt 2023. gadā, bet dzīvokļu māju projektu plānots īstenot piecās kārtās un pabeigt 2026. gadā, vēstīja portāls "Delfi.lt".

Jau vēstīts, ka attīstītājs šī gada aprīlī reģistrējis divas kompānijas – SIA "Gustava parks projekti" un SIA "Brivibas parks projekti", kas iegādājušās divus nekustamos īpašumus Rīgā – Gustava Zemgala gatvē 73 un Brīvības gatvē 201, attiecīgi 2,32 un 5,59 hektāru platībā.

Tiek plānots, ka septiņu gadu laikā, attīstot dzīvojamo ēku un biroju kompleksu, tiks investēti 200 miljoni eiro.

Šī gada 27. septembrī no valdes locekļa amata SIA "Brivibas parks projekti" tika atbrīvota Saule Zabuļonīte, viņas vietā ieceļot pašreizējo tirdzniecības centra "Akropole" vadītāju Kasparu Beitiņu. Tādējādi Beitiņš kļuva par valdes locekli gan SIA "Gustava parks projekti", gan SIA "Brivibas parks projekti".

Katrs uzņēmuma pamatkapitāls ir četri miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Abu jaundibināto uzņēmumu vienīgais īpašnieks ir "Oland International B.V.", kas caur Lietuvas kompāniju UAB "M.M.M. projektai" pieder "Maxima" radītājam Nerijam Numavičam.

SIA "M.M.M. projekti Development" jau pieder viens 8 hektāru liels zemesgabals Rīgā, kurā plānots investēt aptuveni 150 miljonus eiro un attīstīt dzīvojamo māju kompleksu "Zunda parks".

"BNS Lietuva" šī gada vasarā vēstīja, ka Lietuvas nekustamo īpašumu kompānijas sākušas virzīt savas investīcijas Rīgas tirgū, un jau tiek plānots investēt kopumā aptuveni 600 miljonus eiro.

Piemēram, pēdējos gadus aktīva ir bijusi kompānija "Hanner", savukārt nekustamo īpašumu attīstītājs "Vilniaus Prekyba", kas arī pieder Numavičam, uzcēla iepirkšanās centru "Akropole", un plāno vēl vienu projektu. Savukārt vairāki zemesgabali pieder tādām lietuviešu nekustamo īpašumu kompānijām kā "Lords LB Asset Managment" un "Capitalica Assr Management".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!