Foto: LETA

Zāļu ražotājs "Grindeks" Krievijas tirgū pārdod sešus preparātus, intervijā laikrakstam "Diena" pavēstījis kompānijas līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans.

Viņš norādījis, ka pirms pieciem gadiem "Grindeks" lielākā tirgus daļa bija Krievija un citas NVS valstis, taču vēl pirms Covid-19 pandēmijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā nolemts būtiski mainīt eksporta tirgus portfeli un tika sākts aktīvs darbs tirgus daļas palielināšanai Eiropas valstīs.

"Šodien baudām sava stratēģiski pareizā lēmuma augļus - apgrozījums eksporta tirgos pieaug, vienlaikus esam būtiski mazinājuši Krievijas īpatsvaru savā biznesā - patlaban tur pārdodam tikai sešus preparātus, visa pārējā produkcija iet uz Eiropu, Āziju, Ameriku, Kanādu," sacījis Lipmans.

Pēc viņa teiktā, "Grindeks" eksportē vairāk nekā 90% saražotās produkcijas uz 100 pasaules valstīm.

Tāpat Lipmans minējis, ka šogad "Grindeks" apgrozījums būs 360 miljonu eiro apmērā, bet 2025. gadā kompānijas apgrozījums paredzēts pusmiljarda eiro apmērā.

"Grindeks" koncerna apgrozījums 2021. gadā bija 232,048 miljoni eiro, kas ir par 24,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes - līdz 41,116 miljoniem eiro. 2021. gadā eksports veidoja 94,7% no "Grindeks" koncerna apgrozījuma.

"Grindeks" koncernu veido "Grindeks", Latvijas "Kalceks" un "Namu apsaimniekošanas projekti", Igaunijas "Tallinas farmaceitiskā rūpnīca", kā arī Krievijas "Grindeks Rus" un Slovākijas "HBM Pharma". Kompānijas lielākais akcionārs ir "Liplat Holding", kas pieder Kirovam, Annai un Filipam Lipmaniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!