Foto: LETA

"HansaMatrix" grupa parakstījusi faktoringa līgumus ar "SEB līzings" uz vienu gadu 2,76 miljonu eiro apmērā apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, saimnieciskās darbības vajadzībām un eksporta darījumiem. Tāpat "SEB banka" ir apstiprinājusi 2,5 miljonu eiro ilgtermiņa finansējumu, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāvis Martiņš Punke.

Ilgtermiņa finansējumu "HansaMatrix" izmantos investīcijām 2019. gadā.

Plānotās investīcijas ļaus "HansaMatrix" turpināt izaugsmes stratēģiju, kuras pamatā ir ražošanas jaudu palielināšana, pētniecības un attīstības, kā arī inovāciju darbības, lai optimizētu un papildinātu pašreizējo pakalpojumu un produktu klāstu. Visas investīcijas tiks veiktas Latvijā, esošajās uzņēmuma darbības vietās Mārupē, Pārogrē un Ventspilī.

Tāpat parakstīti līgumi ar "SEB banku" 1,9 miljonu eiro apmērā par kredītlīnijas, reversā faktoringa un garantiju līnijas kopējā termiņu pagarināšanu uz viena gada periodu, apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

"SEB banka" ir gandarīta, ka uzņēmums ir izvēlējies viņus par saviem ilgtermiņa finanšu partneriem un lepojas ar to, ka augsto tehnoloģiju nozarē, kur valda asa konkurence ar globālām kompānijām, Latvijas uzņēmums "HansaMatrix" spēj veiksmīgi atrast savu vietu, ražot eksportspējīgus produktus un radīt augstu pievienoto vērtību, pauž bankas valdes loceklis Ints Krasts.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, industrializāciju un sniedz pilnu ražošanas pakalpojumu spektru, datu tīklu iekārtu, "ierīču" interneta (internet of things), industriālo sistēmu un citu produktu izstrādes un ražošanas pakalpojumus augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!