Foto: Publicitātes foto

Lielākā Somijas un Baltijas ātrās ēdināšanas restorānu ķēde "Hesburger" 2019. gadā paredz atvērt trīs jaunus restorānus Latvijā, to izveidē investējot 1,8 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma biznesa attīstība direktore Ieva Salmela.

Šogad uzņēmums vairāk plāno fokusēties uz attīstību reģionos, tāpēc jaunos restorānus plānots ierīkot Liepājā, Olainē, kā arī galvaspilsētā Rīgā, stāsta uzņēmuma pārstāve.

"Uzņēmējdarbības vide Latvijā ir pateicīga mūsu biznesa attīstībai. Sabiedrības pieprasījums pēc ātrās ēdināšanas risinājumiem aug, paradumi maltīti ieturēt ārpus mājas arī iesakņojas sabiebrības ikdienā arvien vairāk, līdz ar to piedāvājumam ir jāaug līdzi klientu gaidām", norāda Salmela.

Arī pārējās Baltijas valstīs paredzēta jaunu restorānu atklāšana - viens restorāns tiks atklāts Tallinā un 7 restorāni Lietuvas lielākajās pilsētās.

Kopējās uzņēmuma investīcijas jaunu restorānu izveidē Baltijā sasniegs aptuveni 7,2 miljonus eiro.

"Hesburger" savu darbību sāka 1966. gadā, kad Naantali pilsētā atvēra pirmo grila kiosku. Pirmais ātrās ēdināšanas restorāns ar nosaukumu "Hesburger" tika atvērts 1980. gadā Turku, uzņēmumam pakāpeniski iekarojot stabilas tirgus pozīcijas pašu mājās, kā arī tuvākajos kaimiņu reģionos. Šobrīd "Hesburger" vada 476 restorānus deviņās valstīs.

Kā ziņots, "Hesburger" pārdošanas apmērs Latvijā 2018. gadā ir sasniedzis 26,1 miljonu eiro, kas ir par 16% vairāk nekā 2017.gadā. Savukārt kompānijas pārstāvji informēja, ka kopējais "Hesburger" pārdošanas apmērs Baltijas valstīs pagājušajā gadā ir sasniedzis 80,07 miljonus eiro, kas ir par 18% vairāk nekā 2017.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!