Augot realizācijas apjomam eksporta tirgū, "HKScan Latvia" plāno investēt papildu līdzekļus vegāniskā produkta – Āzijas virtuves tradīcijās gatavotā "Dim Sum"– ražošanas iekārtās.

Šis uzņēmuma jaunais produkts īsā laikā kļuvis par eksporta veiksmes stāstu. Jaunu produktu ienākšana eksporta tirgū Centrāleiropā atbalsta „HKScan” mērķi palielināt pievienotās vērtības produktu eksportu.

Uzņēmuma pārdošanas apjomi maijā apstiprina, ka Latvijā ražotie produkti guvuši popularitāti Centrāleiropā, īpaši – Vācijā, kurp eksportētas vairāk nekā 260 tonnas produkcijas jeb aptuveni 15 kravas mašīnas. Tāpat par ceturto daļu (25%) pieaudzis eksportēto produktu apjoms janvāra-maija periodā, salīdzinot ar šo periodu pērn, sasniedzot teju 755 tonnas jeb 43 kravas mašīnas.

Īpaši pieprasīts ir Jelgavā ražotais „Dim Sum” – kopš pavasara sākuma produkts ir pieejams Vācijā, un aptuveni 2000 veikalos pārdotas 42,84 tonnas. Līdz gada beigām uzņēmums plāno sasniegt skaidru eksporta pieaugumu.

„Nepārtraukti attīstām jaunus produktu ražošanas virzienus, balstoties uz tendencēm pārtikas nozarē, kā arī ņemam vērā klientu dzīvesveida izvēles. Rūpīgi izsvērtie lēmumi atspoguļojas arī rezultātos – „Dim Sum” pārdošanas apjomi strauji pieaug, un jau plānojam investēt papildu līdzekļus šī produkta ražošanas iekārtās,” pauž „HKScan Latvia” pārdošanas direktors Heino Lapiņš, piebilstot, ka jaunu un inovatīvu produktu izstrāde ir saistīta ar „HKScan” mērķi palielināt pievienotās vērtības produktu eksportu”.

„Dim Sum” veidots pēc unikālas ”HKScan Latvia” darbinieku receptes, ir 100% vegāns un ar zemu tauku saturu. Papildu vegānajai versijai ar kimčī pildījumu ir pieejams arī „Dim Sum” ar cūkgaļas pildījumu.

"HKScan Latvia" ir dibināts 1922.gadā un ietilpst vienā no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs "HKScan". Tas ir biržas sarakstā iekļauts uzņēmums. 2020.gadā tā tīrie pārdošanas ieņēmumi sasniedza gandrīz 1,8 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!