Foto: Publicitātes foto

Covid-19 krīze negatīvi ietekmējusi SIA "DC restorāni", kam pieder bāru – restorānu tīkls "Double Coffee", darbību 2021.gadā, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa datiem.

Salīdzinot ar 2020.gadu, kad SIA "DC restorāni" apgrozīja 2,4 milj. eiro, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 68,15%, sarūkot līdz 0,77 milj. eiro. "Uzņēmuma pamatdarbību 2021.gadā var nosaukt par diezgan neveiksmīgu tirdzniecības jomā, kā arī izdevumu jomā ļoti izaicinošu, jo pandēmijas dēļ tīkls gandrīz pusgadu nevēra savas durvis klientiem," teikts SIA "DC restorāni" vadības ziņojumā.

Uzņēmums norāda, ka aizlieguma dēļ katastrofāli kritās apgrozījums, tādēļ dēļ nācās aizvērt visas struktūrvienības, izņemot vienu, Stabu ielā 15, kas darbu turpināja arī gada pirmajā daļā. "Līdz 2021.gada 7. maijam ēdienus varēja tirgot tikai līdzņemšanai. Līdzņemšanas tirgus ir tik ļoti piesātināts ar piedāvājumiem, konkurence tik ļoti liela, ka vērt vaļā citus objektus šajā situācijā pie cilvēku plūsmas ierobežojumiem nebija lietderīgi," skaidro SIA "DC restorāni".

Uzņēmums jau ceturto gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem, aizvadītajā gadā tiem sasniedzot 45 tūkst. eiro.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā izmaksātas atlīdzības dīkstāvē esošajiem SIA "DC restorāni" darbiniekiem, tāpat arī uzņēmums saņēmis atbalstu algu subsīdijām un VID atbalstījis nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. "Šobrīd gandrīz visiem piegādātājiem ir samaksāti parādi par precēm un pakalpojumiem, tāpēc preču piegāde nenomaksātu parādu dēļ netiek pārtraukta. Tāpat ar iznomātājiem ir sagatavoti parādu nomaksas grafiki," teic SIA "DC restorāni".

2021.gada beigās SIA "DC restorāni" tīklā ietilpa 6 restorāni. Pēc iznomātāju iniciatīvas pērn slēgti trīs objekti – Stabu ielā 15, Deglava ielā 65 un Lielirbes ielā 29. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 145 darbinieki.

Šogad SIA "DC restorāni" cer palielināt apgrozījumu un uzturēt augstu produkcijas kvalitātes līmeni.

"Lursoft" izziņas informācija rāda, ka SIA "DC restorāni" kapitāldaļu turētājs ir "VH2M GmbH" no Šveices, taču patiesais labuma guvējs – Valērijs Hudorožkovs no Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!