Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā ierosināta "Rīgas kinostudijas" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lieta, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Tiesā pastāstīja, ka "Rīgas kinostudijai" līdz 17.martam jāizstrādā TAP pasākuma plāns, kurš jāsaskaņo ar kreditoriem.

Pēc TAP pasākuma plāna izstrādes un saskaņošanas, tas jāapstiprina tiesai.

Taču ar "Rīgas kinostudijas" pārstāvjiem, lai noskaidrotu plašāk par TAP lietas ierosināšanas iemesliem, neizdevās.

Jau vēstīts, ka 2013.gada 8.augustā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā jau bija ierosināta "Rīgas kinostudijas" TAP lieta, kas tā paša gada novembrī izbeigta.

Informācija "Rīgas kinostudijas" mājaslapā liecina, ka tā ir dibināta 1948.gadā un ir viena no vecākajām kinostudijām Ziemeļaustrumeiropā.

1990.gadā "Rīgas kinostudija" beidza pastāvēt kā vienots veselums un kinoražošanas centrs. To sadalīja, izveidojot "Rīgas kinostudiju" kā filmu ražošanas tehnisko bāzi un piecas atsevišķas mazas radošās studijas ‒ filmu studiju "AL KO", piedzīvojumu un kriminālo filmu studiju "Dekrim", filmu studiju "Trīs", zīmēto un leļļu animācijas studiju "Dauka" un "Rīgas dokumentālo filmu studiju".

Atbilstoši datubāzē "Lursoft" pieejamai informācijai "Rīgas kinostudijas" lielākie akcionāri ir Apvienotajā Karalistē reģistrēti uzņēmumi "Riga Motion Pictures Distribution Limited" (37%) un "Riga Motion Pictures Development Limited" (26,36%), kā arī Kultūras ministrija ar 24,31% akciju. Šie dati gan var būt neprecīzi, jo "Rīgas kinostudija" ir akciju sabiedrība un akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta.

2012.gadā kinostudija strādāja ar 197,4 tūkstošu eiro apgrozījumu un 263,6 tūkstošu eiro zaudējumiem. Informācija par "Rīgas kinostudijas" finanšu rādītājiem 2013. un 2014.gadā "Lursoft" nav publicēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!