Foto: Pixabay

Igaunijā pērn atklāti 506 mēģinājumi no apdrošinātājiem izkrāpt kopumā 1,4 miljonus eiro, liecina Igaunijas Apdrošinātāju savienības dati.

Visstraujāk pieaudzis krāpniecības ar mājokļa apdrošināšanu mēģinājumu skaits, bet brīvprātīgā automobiļu apdrošināšana joprojām bija krāpnieku visbiežāk izmantotais apdrošināšanas veids.

Igaunijas Apdrošinātāju savienības vadītāja zaudējumu novēršanas jautājumos Illi Reimetsa sacīja, ka vairāk nekā trešdaļa no mājokļa apdrošināšanas krāpniecības gadījumiem pērn bija saistīti ar ūdens negadījumiem. Viņa piebilda, ka apdrošinātāji nesedz novecojušas vai nolietotas lietas izmaksas, bet centieni par to saņemt kompensāciju nozīmē, ka visiem pieaugs apdrošināšanas izmaksas.

Tāpat Reimetsa informēja, ka 400 no atklātajiem krāpšanas gadījumiem, krāpnieki no apdrošinātājiem nepamatoti centās iegūt mazāk nekā 3000 eiro. Savukārt 30 krāpšanas gadījumos summa pārsniedza 10 000. Lielākais atklātais apdrošināšanas krāpšanas gadījums pērn Igaunijā bijis par 55 000 eiro.

No visiem pērn Igaunijā atklātajiem krāpšanas mēģinājumiem 239 bija saistīti ar brīvprātīgo automobiļu apdrošināšanu, 137 - ar mājokļa apdrošināšanu.

Arī mēģinājums apdrošināšanas līgumiu noslēgt jau pēc negadījuma ir uzskatāms par krāpniecību, atgādināja apdrošinātāji.

Piektdaļa apdrošināšanas krāpšanas mēģinājumi pērn Igaunijā bija par apzinātiem vai inscenētiem negadījumiem un 10% tika mēģināts apzināti palielināt zaudējumu apmēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!