Foto: Shutterstock
Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē pieprasītākie darbinieki ir starpdisciplinārie speciālisti, secinājusi Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA).

"Gan IKT nozare, gan tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, tāpēc arvien nozīmīgāka komponente uzņēmuma konkurētspējas saglabāšanā un celšanā ir ieguldījums darbiniekos – kvalifikācijas celšanā un jaunu tehnoloģiju apguvē. Nav noslēpums, ka pieprasītāki kļūst multidisciplināri speciālisti, kuri bez tehnoloģiskajām zināšanām spēj būt kompetenti arī citu nozaru procesos. Tieši spējīgi un profesionāli speciālisti ir priekšnoteikums gan uzņēmumu, gan valsts ekonomikas turpmākajā izaugsmē," saka LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Kā portālu “Delfi” informēja LIKTA sabiedrisko attiecību pārstāve Marta Kive, Latvijā noslēgušās IKT profesionāļu mācības, kā ietvaros zināšanas pilnveidojuši jau 1200 IKT speciālisti no vairāk kā 70 uzņēmumiem.

Mācību mērķis ir paaugstināt IKT profesionāļu kvalifikāciju, veicinot tehnoloģisko inovāciju ieviešanu un produktivitātes paaugstināšanu, tādējādi reaģējot uz tirgus pieprasījumu pēc starpdisciplināriem speciālistiem.

Mācības organizējusi LIKTA, īstenojot Eiropas Savienības fonda projektu "IKT profesionāļu apmācības inovāciju veicināšanai un nozares attīstībai".

Piedaloties mācībās, tiek veicināts inovatīvo uzņēmumu skaits, kā arī nozares eksporta īpatsvara pieaugums un kopējā industrijas izaugsme.

Šobrīd programmas ietvaros notikušas vairāk nekā 300 apmācības tādās jomās kā "Datorzinātne", "Projektu vadība", "Inženierzinātnes un tehnoloģijas" un "Vides aizsardzība".

Apmācību rezultātā projekta partneru uzņēmumiem jāievieš vismaz vienu inovāciju atbilstoši OECD inovāciju definīcijai, kā rezultātā dalībnieki var iegūt starptautiskos tehnoloģiju ražotāju sertifikātus, kas apliecina iegūto kvalifikāciju un paaugstina komersanta konkurētspēju ārējos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!