Foto: F64

Cenu aptaujā interesi par lauksaimniecības pakalpojumu piensaimnieku kooperatīvajai sabiedrībai "Trikāta KS" piederošajām piena pārstrādes uzņēmuma "Latvijas Piens" kapitāldaļām izrādījuši vairāki pretendenti, sacīja "Trikāta KS" maksātnespējas administratore Rudīte Klikuča.

"Ir vairāk nekā viens pieteikums," teica Klikuča, piebilstot, ka piedāvājumi ir vērtējami kā samērā nopietni un tie ir gan no uzņēmumiem ar ārvalstu kapitālu, gan arī no vietējām juridiskajām personām.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka piedāvājumus vēl var iesniegt līdz pirmdienas dienas beigām, tostarp tos iespējams sūtīt arī pa pastu, datējot ar 15. februāri, tāpēc precīzs pieteikumu skaits būs zināms pēc nedēļas.

Tāpat Klikuča norādīja, ka pagaidām ir pāragri nosaukt "Trikāta KS" piederošo "Latvijas Piena" kapitāldaļu cenas novērtējumu. "Ir arī piedāvājumi, kuros nav norādīta konkrēta summa. Pircēji grib veikt izpēti, uzzināt kāda konkrēti ir situācija "Latvijas Pienā". (..) Strādāšu pie tā, lai ["Latvijas Piena" kapitāldaļas] varētu pārdot par pēc iespējām augstāku cenu," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka "Trikāta KS" administratore cenu aptaujā vēlas noskaidrot vērtību kooperatīvam piederošajām 53,66403% "Latvijas Piena" kapitāldaļām ar nominālvērtību 2 740 300 eiro. Administratore iepriekš informēja, ka visiem, kuriem ir interese iegādāties "Trikāta KS" piederošās "Latvijas Piens" kapitāldaļas, līdz 15. februārim rakstveidā jāiesniedz piedāvājumu. Tostarp piedāvājumā ir jābūt skaidri izteiktai piekrišanai pirkt "Latvijas Piena" kapitāldaļas par piedāvājumā norādīto cenu.

Tāpat ziņots, ka "Trikāta KS" no pagājušā gada 1. decembra ir pārtraukusi saimniecisko darbību, jo kooperatīvs nespēja nodrošināt pozitīvu naudas plūsmu.

Ziņots arī, ka Valmieras rajona tiesa 2015. gada 6. augustā pasludināja "Trikāta KS" maksātnespējas procesu. Valmieras rajona tiesa 2015. gada 23. jūlijā izbeidza "Trikāta KS" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu, jo kooperatīvs nebija iesniedzis ar kreditoriem saskaņotu TAP pasākumu plānu. Tādējādi tika atjaunota "Trikāta KS" maksātnespējas lieta.

Tāpat vēstīts, ka "Latvijas Pienu" ir piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp "Latvijas Piens" par iepirkto pienu kooperatīvam "Trikāta KS" ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par "Latvijas Piena" kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas Piena" kapitāldaļas.

"Trikāta KS" ir dibināts 2003. gadā, apvienojoties 11 lielākām un mazākām Valmieras rajona zemnieku - piena ražotāju saimniecībām. 2014. gadā kooperatīva konsolidētais apgrozījums bija 20,935 miljoni eiro, savukārt zaudējumi bija 400 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!