Foto: Publicitātes attēli

Durvis klientiem pēc sešu mēnešu rekonstrukcijas vēris "Maxima" veikals Saharova ielā, kas no "Maxima XX" formāta pārtapis par astoto lielformāta "Maxima XXX" veikalu Rīgā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Veikala rekonstrukcijā veiktas vairāk nekā 11 miljonu eiro lielas investīcijas, kas līdz šim ir vērienīgākās investīcijas veikala atvēršanā.

"Maxima Latvija" valdes loceklis Valdis Zeps uzsver, ka veikalā veikta apjomīga telpu pārbūve, paplašinot tās aptuveni par 25% – no 9752m2 līdz 12 466m2, no kuriem 3904m2 aizņem tirdzniecības zāle.

Veikalā ir atjaunota telpu apdare, iebūvētas jaunas inženierkomunikācijas, uzstādīts jauns energoefektīvs LED apgaismojums, mūsdienīgas ventilācijas iekārtas un videi draudzīgas tehnoloģiskā aukstuma iekārtas, kas darbojas bez freona un ļauj atgūt radīto siltumu. Papildu tam ir sakārtota arī blakus esoša teritorija 27 000 m2 platībā, kur izbūvēta plaša stāvvieta klientiem.

Veikals nodrošinās 200 darba vietas. Veikalā ir pārbūvēta piegādes zona, kas tagad būs pilnībā slēgta ar jumtu, tādējādi darbs rampā būs mazāk pakļauts laikapstākļiem. Sekojot līdzi digitālajai attīstībai, veikalā ir izvietoti 38 interaktīvi ekrāni, ieviesti 18 rokas skeneri darbam veikalā un noliktavās.

Veikalā atvērta arī vēl viena "Maxima Pārtikas Fabrika". Savukārt ātru pirkumu veikšanai, veikalā ir izveidotas 12 standarta kases un 32 pašapkalpošanās kases, kas ir līdz šīm lielākais skaits vienā "Maxima" veikalā.

Lielveikala telpās ik dienu savus pakalpojumus un preces piedāvās arī mobilo sakaru operatori "Tele 2" un "LMT", "Dino Zoo", grāmatnīca "Jānis Roze", "Optiluks optika", "Eiroaptieka", picērija "Can Can", kafejnīca "Caif Cafe" un daudzi citi.

"Maxima Latvija" 2018. gadā strādāja ar 776,624 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 5,6% un bija 21,915 miljoni eiro.

Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000. gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs - bagātākais Lietuvas iedzīvotājs Nerijs Numavičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!