Foto: Publicitātes foto

Šā gada sākumā no AS "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm' valdes atceltā Irina Maligina šo rīcību vērtē kā prettiesisku un izmaiņas apstrīdējusi Uzņēmumu reģistrā, teikts viņas vārdā pirmdien izplatītajā paziņojumā medijiem.

"Olainfarm" padomes priekšsēdētāja vietniece Maligina norāda, ka tiesībsargājošās institūcijas jau ir uzsākušas izmeklēšanu, vai "notikušais Uzņēmumu reģistrā ir atsevišķu darbinieku neprofesionālas rīcības rezultāts, vai arī tām ir koruptīvs raksturs".

Maligina paziņojumā norāda, ka izmaiņas ir pretrunā ar "Olmafarm" statūtiem, kas nosaka, ka izmaiņas valdē var veikt tikai ar trīs ceturtdaļu akcionāru balsojumu. Šāds balsojums nav noticis, un līdz ar to izmaiņas valdē neatbilst statūtiem. Līdz pat 2. janvārim, kad tika veiktas izmaiņas Uzņēmumu reģistrā, 100% " Olmafarm" kapitāldaļu īpašnieks bija Valērijs Maligins.

"Šobrīd varam uzskatīt, ka tas ir tikai kārtējais mēģinājums gadu mijā ar netīrām metodēm ietekmēt Latvijas farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" darbu. Jau iepriekš pret uzņēmumu tika izvērsta melnā komunikācijas kampaņa, bija mēģinājumi uzņēmumu pārņemt reiderisma ceļā. Pateicoties uzņēmuma komandas profesionālajam darbam, visi šie uzbrukumi tika novērsti un uzņēmums pērn spēja pat nozīmīgi kāpināt finanšu rādītājus, tādējādi veiksmīgi turpinot Maligina iecerēto "Olainfarm" attīstības vīziju," teikts Maliginas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka pirms gada mirušā uzņēmēja Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina 2. janvārī atcelta no medikamentu ražotāja AS "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" valdes,

Maligina līdzmantinieču un meitu Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas pārstāvis advokāts Haralds Velmers skaidroja, ka atbilstoši līdzmantinieku vairākuma lēmumam, šā gada 2. janvārī veiktas izmaiņas "Olmafarm" valdē.

Par "Olmafarm" vienīgo valdes locekli Irinas Maliginas vietā iecelta Milana Beļeviča, kura iepriekš bijusi "Olainfarm" padomes locekle.

"Olmafarm" kapitāldaļas starp Valērija Maligina mantiniecēm ilgstoši netika sadalītas, bet Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka kopš 2018. gada 6. novembra akcionāri ir Nika Saveļjeva (33,33%), Anna Emīlija Maligina (33,33%) un mirušais Valērijs Maligins (33,33%).

"Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks sacīja, ka šīs izmaiņas "Olainfarm" darbību nekādā veidā neietekmēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!