Foto: Shutterstock
Izdevniecības "Rīgas viļņi" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,921 miljons eiro, kas ir par 16,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa bija 105 281 eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn izdevies kāpināt apgrozījumu, pateicoties gan ražošanas procesu restrukturizācijai, gan reklāmas ieņēmumu avotu diversifikācijai.

Ziņojumā uzskaitīts, ka 2022. gadā kompānijā tika izdoti jauni drukāti izdevumi, veikti būtiski darbi digitālo produktu attīstībai, kā arī turpinājās dažādas procesuālas un strukturālas izmaiņas, pielāgojoties mūsdienu mediju tirgu prasībām.

Cita starpā pērn turpināta jau iepriekš uzsāktā "Rīgas viļņi" attīstība sociālajos medijos, palielinot zīmolu kopējo sekotāju apjomu par 15%.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka pērn kompānijā tika turpināta portālu "jauns.lv" un "otkrito.lv" tehniskā un saturiskā attīstība, tika uzsākta portāla "jauns.lv" dizaina maiņa, kā arī turpināja attīstīties kompānijas video satura daļa.

Vadība atzīmē, ka izdevniecība jau vairākus gadus ir veikusi būtiskas investīcijas digitalizācijā, kas tuvāko gadu laikā ļaus ievērojami palielināt "Rīgas viļņi" ieņēmumus.

Izdevniecība "Rīgas viļņi" 2021. gadā strādāja ar 5,102 miljonu eiro apgrozījumu un 147 930 eiro zaudējumiem.

Izdevniecība reģistrēta 1997. gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 537 418 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir izdevniecība "Pulss pluss", kas pieder Aijai Šmidrei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!