Foto: F64

28.novembrī plkst.17 slēpošanas trasē "Žagarkalns", pie Cēsīm, iecerēts atklāt slēpošanas sezonu.

Salīdzinoši agrīnā kalnu slēpošanas sezonas atklāšana iespējama, jo trase noklāta ar sniegu, kas visu vasaru zem īpaša seguma tika uzglabāts no pagājušā gada, informē uzņēmums. Vasarā glabātais sniegs tagad izlīdzināts 20 metrus platā joslā vienas nogāzes garumā un ir paspējis sasalt stingrs.

Savukārt uz brīvdienām ir plānots uzklāt sniegu uz "Bērnu kalna", lai bērniem un iesācējiem brīvdienās būtu sava atpūtas zona.

Vēstīts, ka slēpošanas trase "Žagarkalns" šovasar īstenoja vēl nebijušu eksperimentu, pirmo reizi Baltijā ar jaunām metodēm veicot sniega uzglabāšanu kalnu slēpošanas trasē.

Minēto eksperimentu "Žagarkalns" veica kopā ar Phjončhanas olimpisko spēļu snovparka būvniekiem - pašmāju uzņēmuma "We Build Parks (WBP)" grupas komandu no "Baltic Snowpark Agency".

Vasaras laikā līdz rudenim tika ieziemoti vairāk nekā 10 000 kubikmetru sniega. Sniegs tika sastumts lielā kaudzē nepieciešamajās ģeometriskajās formās, apsegts ar speciālu ģeotekstila materiālu, toreiz skaidroja "We Build Parks" vadītājs Jānis Jansons.

Slēpošanas trase "Žagarkalns" ir viena no pirmajām kalnu trasēm Latvijā, kas sāka ražot mākslīgo sniegu jau 1999.gadā, un joprojām vieni no pašiem pirmajiem, kas ik gadu sāk slēpošanas sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!