Satiksmes ministrija izsludinājusi konkursu uz VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētāja amatu, liecina ministrijas publiskotā informācija.

Amatam, kas ir vakants kopš līdzšinējais LVC vadītājs Jānis Lange kļuvis par Rīgas pilsētas izpilddirektoru, noteikts mēneša atalgojums 5175 eiro apmērā.

Valdes priekšsēdētāja amata kandidātiem izvirzītas obligātās minimālās prasības - nevainojama reputācija, valsts valodas zināšanas C1 līmenī, angļu valodas prasmes ne zemākas par B2 līmenī, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība uzņēmējdarbībā, vadībzinātnē, tiesību zinātnē, ekonomikā, inženierzinātnē vai finansēs, vismaz trīs gadu pieredze, kas iegūta pēdējos desmit gados, vidējā vai lielā uzņēmumā valdes priekšsēdētājam līdzvērtīgā vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes priekšsēdētāja uzdevumus konkrētajā amatā.

Kandidātiem nepieciešamas zināšanas, izpratne un pieredze par uzņēmuma finanšu, iekšējā audita un kvalitātes, risku un personāla vadību, jautājumiem, kas saistīti ar valsts autoceļu tīkla pārvaldīšanu, valsts pārvaldes uzdevumu deleģējumu kapitālsabiedrībai, valsts kapitālsabiedrību darbību, to regulējošiem normatīvajiem aktiem un korporatīvās pārvaldības principiem, kā arī LVC darbības veidiem, jomām un mērķiem.

Kandidātu kompetence tiks vērtēta komandas vadīšanas, lēmumu pieņemšanas un atbildības, stratēģiskā redzējuma, plānošanas un organizēšanas jomās.

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 4.jūlijam ieskaitot.

LVC izveidota 2004.gada nogalē un pieder valstij. LVC pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē tam piešķirto finansējumu, plāno autoceļu attīstību, organizē iepirkumus valsts pasūtījumiem valsts autoceļu tīklā veicamajiem darbiem, administrē valsts autoceļu projektēšanas un būvdarbu procesu, nodrošina ceļu satiksmes organizācijas uzraudzību valsts autoceļu un pašvaldību ceļu tīklā, veic valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas prasību izpildes pārbaudi un darbu uzraudzību, kā arī uzrauga pašvaldību autoceļu uzturēšanas atbilstību normatīvo dokumentu prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!