Foto: Publicitātes foto

100 lielākie Latvijas eksportētāji pērn eksportējuši preces 5,9 miljardu eiro vērtībā, kas veido gandrīz pusi no valsts uzņēmumu kopējā eksporta vērtības. Saraksta galvgalī atrodami gan zināmi Latvijas ražotāji no pārtikas un kokrūpniecības, farmācijas nozarēm, gan arī uzņēmumi, kas Latviju izvēlējušies par savu preču izplatīšanas centru. Portāls “Delfi” piedāvā ielūkoties Latvijas top 100 eksportētāju sarakstā, pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, kā arī vērtē, kādus rezultātus preču eksportētāji varētu sasniegt šogad, ņemot vērā saspringto situāciju pasaules tirgos, kā arī resursu ierobežojumus Latvijā. Ar pilnu sarakstu iespējams iepazīties raksta beigās.

Portāls "Delfi" piedāvā ielūkoties Latvijas top 100 eksportētāju sarakstā, pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, kā arī vērtē, kādus rezultātus preču eksportētāji varētu sasniegt šogad, ņemot vērā saspringto situāciju pasaules tirgos, kā arī resursu ierobežojumus Latvijā.

Vērtējot izmaiņas top 100 sarakstā, redzams, ka uz pirmo piecnieku ir pakāpusies Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", izstumjot no tā vietējā kapitāla kokrūpniecības flagmani "Latvijas finieris". Tomēr tieši kokrūpniecības uzņēmumi ir visplašāk pārstāvēti top 100 sarakstā. Ar pilnu sarakstu iespējams iepazīties raksta beigās. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!