Jaunuzceltā Daugavpils ledus halle strādā ar peļņu, žurnālistiem pastāstīja Daugavpils domes priekšsēdētājs Aleksejs Vidavskis. Tā kā mēnesis vēl nav noslēdzies, tad Vidavskis nevarēja nosaukt konkrētus skaitļus, taču sacīja, ka ar nopelnīto naudu varēs segt izdevumus halles uzturēšanai un sākt maksāt kredītprocentus par halles būvniecību.
Jau ziņots, ka celtnieki - SIA "Ditton" - halles būvei ņēma kredītu un to četru gadu laikā atmaksās dome. Paredzēts, ka sākotnēji kredītprocentos jāatdod deviņi tūkstoši latu mēnesī, vēlāk šī summa saruks līdz vienam tūkstotim.

Pēc Vidavska domām, halles, kura darbu sāka novembra vidū, veiksmes pamatā ir tās ērtais izvietojums - gandrīz pašā pilsētas centrā. "Uz halli no jebkura pilsētas rajona var nokļūt ar vienu sabiedriskā transporta līdzekli," stāstīja Vidavskis.

Dažas dienas pirms halles Daugavpilī līdzīgu objektu atklāja Daugavpils sadraudzības pilsētā Vitebskā. "Taču tur halle atrodas pilsētas nomalē, tāpēc viņiem neveicas tik labi kā mums," teica Daugavpils mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!