Foto: LETA

Jelgavā Māras ielā, Meiju ceļā, Lidotāju ielā un Katoļu ielā zāģēs kokus, kuru saknes sāk ieaugt gāzesvados. Tas jādara, lai novērstu potenciālu gāzes avāriju, informēja dabasgāzes sistēmas operatora AS "Gaso" pārstāvji.

Veicot sadales gāzesvadu tehnisko uzraudzību ar speciālu aparatūru Māras ielā, Meiju ceļā, Lidotāju ielā un Katoļu ielā, Jelgavā, "Gaso" speciālisti konstatēja vairākas pazemes gāzesvadu aizsargpārklājuma bojājumu vietas. Bojājumu vietas atrodas zem koku saknēm, kas aug gāzesvadu aizsargjoslā. Koki atrodas daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Vienlaikus "Gaso" pārstāvji norāda, lai nenotiktu gāzes avārija, koki, kuriem saknes sāk ieaugt gāzesvados, ir jānozāģē.

Koku vai krūmu sakņu sistēma, kas ar laiku apaug apkārt pazemes gāzesvadiem, ir gana liela problēma, radot neatgriezeniskus tērauda gāzesvadu un to izolācijas aizsargpārklājuma bojājumus. Šādu bojājumu rezultātā var rasties situācija, kad ir jāveic neatliekami avārijas remontdarbi - ārējā izolācijas pārklājuma nomaiņa vai pat gāzesvada posma nomaiņa. "Gaso", veicot sadales gāzesvadu trašu tehnisko uzraudzību, seko līdzi tam, lai šāda rakstura avārijas nenotiktu.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. "Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!