A/s "Kaija" plāno nākamā gada pirmajā pusē nosūtīt pirmo eksperimentālo zivju konservu partiju uz Čīli, BNS informēja uzņēmumā. Minētā produkcijas partija uz Čīli tiks nosūtīta, ja Čīles ekspertīze nosūtīto paraugu kvalitāti atzīs par atbilstošu savam tirgum.
"Kaijas" valdes priekšsēdētājs Imants Kalniņš novembra beigās tikās ar Čīles vietējiem uzņēmējiem, tostarp ar vienu no lielākajiem Čīles mazumtirdzniecības tīkla LIDER pārstāvjiem.

"Čīlē zivju izstrādājumi ir ļoti populāri, un "Kaijai" ir jātirgo sava produkcija šai valstī," saka Kalniņš.

Viņš piebilst, ka šis ir izdevīgs laiks Latīņamerikas tirgus apgūšanai, jo dabas apstākļu dēļ zivju ieguve Čīles piekrastē ir samazinājusies par 45% un arī "attālums līdz Čīlei nav šķērslis. Esam aprēķinājuši, ka transporta izdevumi mūsu produkciju būtiski nesadārdzinās."

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta iespēja uzsākt Čīles produkcijas ražošanu "Kaijas" cehos. Čīles uzņēmējiem jau pieder zivju pārstrādes rūpnīcas Spānijā, kur ražo produkciju eksportam uz Krieviju un Austrumeiropu.

Kalniņš domā, ka 2000.gadā būs skaidra uzņēmuma Latīņamerikas tirgus stratēģija.

"Kaijas" akcijas kotē Rīgas fondu biržas otrajā sarakstā. Latvijas Centrālajā depozitārijā reģistrēti 3 395 000 uzņēmuma akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!